Komentara: 0
Pregleda: 5321

"Slana soba" i u Subotici

09.05.2010. u 17:26h
Izvor: RTV Yueco
<p>U Svetu sve popularnije Slane sobe, otvorene su i u Subotici. Prvi ovakav prostor u Vojvodini otvoren je u studiju &bdquo;VitaSo" ulici Dimitrija Tucovića pod sloganom &bdquo;Udahnite miris mora - svaki dan". Slane sobe, kojih trentno ima oko 1.000, poznate su u svetu po svojim relaksacionim vrednostima koji se postižu halotretmanima.</p>
"Slana soba" i u Subotici

Slana soba je prostorija koja simulira mikroklimu slane pećine, koja je još od vremena starih grka poznata po pozitivnom uticaju na organizam. Prisustvo čestica soli u vazduhu slane sobe sprečava razvoj bakterija, virusa i gljivica. Udisanje takvog vazduha jača odbrambeni mehanizam disajnih organa i inuniteta. U soli se nalazi veliki broj minerala koji sadrži antialergene, obnavlja strukturu kože i pomaže detoksikaciju organizma. Slani tretmani su potpuno prirodni - bez nuspojava.

Slana soba je ugodan prostor, gde su sve površine prekrivene kamenom solju, koji ima relaksacione vrednosti, pomaže u otklanjanju stresa uz prijatnu rasvetu, opuštajuću muziku i relax fotelje. Prilagođena je i deci svih uzrasta, trudnicama i starijim osobama. U poslednjih 20 godina izrađeno je oko 1.000 slanih soba, najviše u Rusiji, Finskoj, Kanadi i centralnoj Evropi.

Slane sobe, odnosno Studio „VitaSo" nalaze se u ulici Dimitrija Tucovića br. 6. Jedan tretman zamenjuje 5 dana provedenih na moru, a za potpuni efekat potrebno je 10 uzastopnih poseta. Tretman za decu traje 20 minuta i košta 400 dinara, dok je tretman za odrasle duplo duži - traje 40 minuta i košta 800 dinara.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 5321

Povezana vest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.