Komentara: 40
Pregleda: 9345
Foto

Skupština odlučila da akva park bude dat u zakup. Kupanje od jula?

04.05.2023. u 10:55h > 15:46
Izvor: Subotica.com
Akva park na Paliću biće dat u zakup na period od 15 godina, odlučeno je na 35. sednici Skupštine grada.
Skupština odlučila da akva park bude dat u zakup. Kupanje od jula?

Kako je najavio zamenik gradonačelnika Imre Kern, akva park bi u julu trebalo da primi prve kupače, a odluku o davanju u zakup ovog objekta ocenjuje kao dobru i opravdanu.

MINUT ĆUTANJA ZA STRADALE U BEOGRADSKOJ ŠKOLI: Minutom ćutanja odbornici Skupštine grada odali su počast žrtvama tragedije koja se dogodila juče u beogradskoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar". Podsećamo, đak ove škole pucao je iz pištolja na drugare i nastavnike, te tom prilikom ubio osmoro vršnjaka i školskog čuvara, a više osoba je povređeno.

- Lično mislim da ne bi bilo dobro rešenje da akva park bude poveren nekom javnom preduzeću, jer bi tada grad iz budžeta morao da dotira sredstva u slučaju da se ne vodi adekvatno poslovanje i zbog toga smo odlučili da upravljanje ovim objektom prepustimo zakupcu koji će dati dovoljno dobru podlogu da akva park počne da funkcioniše - objasnio je Kern - Budući zakupac će taj prostor dopuniti sa sadržajem koji nedostaje za njegovo puno funkcionisanje. Očekujem veliki broj posetilaca i verujem da će naš akva park na Paliću biti konkurentan sličnim sadržajima u susednoj Mađarskoj.

Skupština odlučila da akva park bude dat u zakup. Kupanje od jula?Iako ističu da nisu protiv akva parka, odbornici iz opozicije navode da je ovaj projekat neisplativ.

- Ako je ovaj objekat ekonomski isplativ recimo u period od 15-20 godina, a njegova izgradnja košta skoro 13 miliona evra, to znači da zakup na mesečnom nivou treba da iznosi 75 hiljada evra. To je cifra od koje se vrti u glavi i smatramo da nije moguće dostići profitabilnost sa tom cifrom. Ovo pokazuje da je projekat ekonomski promašaj - istakao je Miroslav Milojević iz Pokreta građanske Subotice.

Skupština odlučila da akva park bude dat u zakup. Kupanje od jula?

UPRAVLJANJE ĆE BITI POVERENO PONUĐAČU SA NAJVIŠOM PONUĐENOM ZAKUPNINOM: Kako je navedeno u obrazloženju odluke, početna, odnosno najniža visina zakupnine po kojoj se poslovni prostor može izdati u zakup je mesečna procenjena tržišna visina zakupnine koja se utvrđuje posebnim aktom Skupštine grada, a pravo zakupa stiče onaj ko ponudi najvišu zakupninu. Kako se moglo čuti danas za skupštinskom govornicom, još uvek nije poznata cena dnevne ulaznice za korišćenje sadržaja akva parka na Paliću.

Odgovarajući na kritike opozicije, predsednik odborničke grupe "Aleksandar Vučić- za našu decu" Veljko Vojnić podvlači da ekonomsku opravdanost akva parka treba posmatrati kroz mnogo širu sliku i uticaj na turizam.

- Ako turisti budu posećivali Palić u znatno većem broju mnogi će od toga imati koristi. Posla će imati prevoznici, ugostiteljski objekti, vlasnici privatnih apartmana i hotela, potom i naši poljoprivrednici koji proizvde namirnice... - izjavio je Vojnić - Pojedinci iz opozicije su postavili pitanje zbog čega nije dostavljena studija opravdanosti, a moram da kažem da mi imamo Zakon o dostupnosti informacijama od javnog značaja te je veoma lako doći do bilo kog dokumenta, međutim nijedan zahtev nije došao od političara koji su uputili kritike.

Skupština odlučila da akva park bude dat u zakup. Kupanje od jula?Osim akva parka, predviđeno je da u zakup budu dati Velika terasa - Pivnica i javni toaleti koji su u nadležnosti preduzeća "Park Palić".

Na današnjoj sednici lokalnog parlamenta odlučeno je da priznanje "dr Ferenc Bodrogvari" ove godine bude dodeljeno umetniku keramike Kornelu Mandiću, muzičaru Mate Abrahamu i nastavnici likovne kulture Danijeli Stankić.

Izvor: Subotica.com
35. sednica Skupštine Subotice 35. sednica Skupštine Subotice 35. sednica Skupštine Subotice 35. sednica Skupštine Subotice 35. sednica Skupštine Subotice 35. sednica Skupštine Subotice 35. sednica Skupštine Subotice 35. sednica Skupštine Subotice
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 meseci i 4 nedelje
Komentara: 40
Pregleda: 9345
Povezane teme

sednica gradskog parlamenta

sednica lokalnog parlamenta

sednica skupštine grada

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.