Komentara: 7
Pregleda: 4542
Foto

Skupština grada usvojila program za izdavanje poljoprivrednog zemljišta

03.12.2020. u 14:37h
Izvor: Subotica.com
Na današnjoj sednici Skupštine grada usvojen je Program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji Grada Subotice za 2020. godinu, na osnovu koga je poljoprivrednicima dostupno 7.180 hektara oranica.
Skupština grada usvojila program za izdavanje poljoprivrednog zemljišta

Kako se moglo čuti, očekivana sredstva od promene namene poljoprivrednog zemljišta iznose milion dinara, a planirana sredstva od zakupa zemljišta u državnoj svojini  iznose 62.3 miliona dinara.

Po rečima Veljka Vojnića, predsednika odborničke grupe „Aleksandar Vučić – Za našu decu“, program je kasnio iz objektivnih razloga, ali to nije u velikoj meri uticalo na korišćenje zemljišta.

- Mi smo još ranije doneli odluke po kojima se poljoprivrednim proizvođačima omogućava korišćenje poljoprivrednog zemljišta, kako zbog višegodišnjeg zakupa ili prava prečega, tako da je za licitaciju ostalo svega 1.500 hektara – objasnio je Veljko Vojnić. – Kasnilo se najpre zbog epidemije, a potom i zbog raspisanih izbora zbog kojih je komisiji istekao mandat, tako da se morala ispoštovati sva zakonska procedura. Inače, stručna komisija je utvrdila i mnoge nepravilnosti, tako da je sada mnogo više zemljišta u programu a time je i prihod u budžet grada veći.

Skupština grada usvojila program za izdavanje poljoprivrednog zemljištaUpravo je kašnjenje bilo najveća zamerka opozicije a po rečima Miroslava Milojevića, odbornika Pokreta za građansku Suboticu, rok za donošenje ovog akta bio je 31. mart.

- Ovo je enormno zakašnjenje od osam meseci. Kada se donese rešenje treba organizovati licitaciju i to je sledeći korak, a pitamo se kako će i kada to biti realizovano. Ovo rešenje je trebalo doneti najkasnije do juna kako bi zakupci isplanirali koje kulture će uzgajati i pripremili zemlju za to – smatra Milojević. – Opravdanja za toliko kašnjenje ne mogu da se nađu.

Odbornici su odlučivali i o nekoliko kadrovskih rešenja, među kojima je njaviše polemike izazvao reizbor Petra Savića, diplomiranog ekonomiste, za direktora Zoološkog vrta Palić.

Izvor: Subotica.com
4. sednica Skupštine grada 4. sednica Skupštine grada 4. sednica Skupštine grada 4. sednica Skupštine grada 4. sednica Skupštine grada 4. sednica Skupštine grada 4. sednica Skupštine grada 4. sednica Skupštine grada
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 4 meseca
Komentara: 7
Pregleda: 4542

Povezana vest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.