Komentara: 29
Pregleda: 4459

Prvi put građani imaju priliku da utiču na gradski budžet

04.12.2020. u 09:00h
Izvor: Subotica.com
Prvi put građani imaju priliku da utiču na gradski budžet

Prvi put građani Subotice imaju priliku da učestvuju u javnoj raspravi o nacrtu budžeta za narednu godinu. Gradska uprava pozvala je organizacije i pojedince da daju svoje mišljenje, predloge i sugestije i tako utiču na kreiranje gradskog budžeta.

- To je praksa koja je u skladu sa demokratskim načelima i pozivam građane da kažu svoje mišljenje, primedbe i sugestije. Ovaj budžet neće biti onakav kakav bismo svi mi želeli, ali svaki predlog je dobrodošao - poručio je danas Balint Pastor, predsednik Skupštine grada.

Na gradskom sajtu objavljen je i nacrt budžeta za 2021. godinu. Po njemu će obim budžeta za godinu pred nama biti oko 6,4 milijarde dinara.

Među planiranim kapitalnim investicijama koje će se finansirati iz gradske kase su nastavak izgradnje i rekonstrukcije zgrade Narodnog pozorišta, za šta je planirano oko 500 miliona dinara, zatim energetska sanacija objekata škola „Matko Vuković“ i „Žarko Zrenjanin“ i postavljanje solarnih panela na devet objekata javne namene, za šta se planira 76,5 miliona dinara, kao i završetak radova na komunalnom opremanju parcele za potrebe izgradnje socijalnih stanova, za šta će biti izdvojeno oko 25 miliona dinara.

Planirana su i sredstva od oko 21 milion dinara za podizanje spomenika Kralju Petru I Karađorđeviću, 15 miliona dinara namenjeno je za rekonstrukciju centralne kuhinje PU „Naša radost“, oko 12 miliona za završetak Hrastove ulice, dok je 17,4 miliona dinara za završetak izgradnje Doma kulture u Hajdukovu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 mesec i 2 nedelje
Komentara: 29
Pregleda: 4459
Povezana vest
Povezane teme
budžet budžet grada subotice pastor balint javna rasprava
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.