Komentara: 29
Pregleda: 3356

Skupština grada u četvrtak odlučuje o promeni Statuta i podizanju spomenika Petefi Šandoru

05.03.2024. u 11:12h
Izvor: Subotica.com
Skupština grada u četvrtak odlučuje o promeni Statuta i podizanju spomenika Petefi Šandoru

Na 44. redovnoj sednici Skupštine grada, koja će biti održana u četvrtak, odbornici će odlučivati o devet tačaka dnevnog reda,među kojima je najvažnija pristupanje izmeni Statuta Grada Subotice.

- Zapravo, neće biti potrebe za javnom raspravom jer se radi samo o usklađivanju Statuta našeg grada sa Zakonom o odbrani i izmene će se isključivo odnositi na tu tematiku. U ovom mandatu smo već menjali Statut Grada, bilo je javne rasprave kada se uvodio u bunjevački jezik, ali ovde se radi samo o izmenama zakonskih odredba, jer treba da bude u skladu sa republičkim zakonima.  Sada samo pristupamo izmeni Statuta i očekujem da na narednoj sednici u aprilu imamo i tačku dnevnog reda izmena Statuta. Znači ovo je nešto što se radi u dve faze tako je po zakonu, sada pristupamo a na sledećoj sednici ćemo usvojiti izmenjen statut usklađen sa Zakonom o odbrani – objasnio je Balint Pastor, predsednik Skupštine grada.

Skupština grada u četvrtak odlučuje o promeni Statuta i podizanju spomenika Petefi Šandoru

Takođe, odbornici će razmatrati donošenje odluke o postavljanju biste Šandor Petefi u Bačkim Vinogradima.

- Skupština grada treba da donese odluku o tome a pre toga Grad je dobio saglasnost od Ministarstva kulture Republike Srbije i od Ministarstva za rad zapošljavanje i boračka pitanja.  Bista će biti postavljena u dvorištu škole koja nosi njegovo ime,  a očekujem da to bude 15.marta na godišnjicu izbijanja Revolucije 1848. godine. Ovo je jedna od četiri biste koje su postavljene povodom 200 godina od rođenja pesnika – ističe Pastor.

Skupština će odlučiit i o podeli sredstava budžetskog Fonda za zaštitu životne sredine, koji će imati 187 miliona dinara, što je oko tri miliona više nego prošle godine.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 mesec i 3 nedelje
Komentara: 29
Pregleda: 3356
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.