Komentara: 8
Pregleda: 1602

Skupština grada sutra zaseda 43. put u aktuelnom sazivu

31.01.2024. u 10:54h
Izvor: Subotica.com
Skupština grada sutra zaseda 43. put u aktuelnom sazivu

Na sutrašnjoj, 43. redovnoj sednici Skupštine grada Subotice odbornici će odlučivati od 28 tačaka dnevnog reda među kojima su planovi rada svih javnih i javno komunalnih preduzeća i DOO čiji je osnivač Grad.

- Što se tiče JKP “Subotica gas” plan je da bude 500 novih potrošača u 2024. godini, da se izgradi gasovodna mreza u dužini od 18 kilometara na teritoriji grada Subotice, gradskih i prigradskih mesnih zajednica. Konkretno, radilo bi se u Kelebiji, Novom Selu, Paliću, Makovoj sedmici, Peščari, Dudovoj šumi, Aleksandrovu, Zorci i Željezničkom naselju – najavio je Balint Pastor, predsednik Skupštine grada. - Što se tiče JKP “Vodovod i kanalizacija” izvršiće se zamena filterskih ispuna postavljenih 2005. godine, na koji način će se za sledećih 10 do 20 godina obezbediti da “Vodozahvat 1” snabdeva stanovništvo odgovarajućom pijaćom vodom. Uz to, radiće se na proširenju vodovodne mreže u mesnim zajednicama Zorka i Makova sedmica, a rade se planovi i za prigradska naselja za proširenje vodovodne mreže u Tavankutu, Šupljaku, Bačkim Vinogradima, Hajdukovu.. Jako je značajno i da će se ove godine okončati obaveza u iznosu od 200 miliona dinara godišnje prema i ERBD,  znači vratiće se u potpunosti kredit koji je “Vodovod” svih ovih godina servisirao, isplaćivao  u dve rate od po 100 milion dinara godišnje, što je bilo jako veliko opterećenje za preduzeće i zbog toga nije došlo do većih investicija. Što se tiče programa “Čista Srbija” došli smo do tačke da postoji dozvola i radovi uskoro mogu da počne teritoriji mesnih zajednica Čantavir i Bajmok, gde će se graditi kanalizaciona mreža u dužini od po 25 kilometara.

Skupština grada sutra zaseda 43. put u aktuelnom sazivuPosle završetka akva parka, “Park Palić” nastaviće sa uređenjem Vikend naselja, završiće renoviranje jednog od simbola Palića – Vodotornja.  Pored toga će se raditi na izgradnji parkinga pored Krvavog jezera, naravno, maksimalno poštujući uslove Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode.

- Vrlo značajne projekte ostvariće i JKP “Čistoća i zelenilo”.  Pre svega to je nastavak uvođenja ovog novog sistema - zelenih i plavih kanti,  radiće na se kultivacije nesanitarne deponije  Aleksandrovačka bara – dodaje Pastor.

Takođe, odbornici će odlučivati i o imenovanju Stevana Mačkovića za direktora Istorijskog arhiva Subotice. Doneće se Odluka o donošenju Plana generalne regulacije za naselje Donji Tavankut, kao i Odluka o pokretanju postupka određivanja modela finansiranja u cilju realizacije projekta javno-privatnog partnerstva radi obavljanja komunalne delatnosti gradskog i prigradskog prevoza putnika na teritoriji grada Subotice.

- Ništa spektakularno se sutra neće desiti, ovo je tek nulti korak pa će se videti šta će se dešavati narednih meseci u vezi “Subotica transa”. Iz objektivnih i subjektivnih razloga, prethodnih godina je Grad u proseku izdvajao od sopstvenog budžeta oko 500 miliona dinara da bi JKP “Subotica trans” uopšte mogao da funkcioniše. Zbog toga se traga za najboljim rešenjem – pojasnio je Pastor. - Niko ne želi da se bilo šta je loše desi “Subotica transu”, i to je jedno veoma značajno i staro preduzeće, sa renomeom i tradicijom, ali treba da se analizira šta je najbolje rešenje. Građani svakako zaslužuju da imaju adekvatan prevoz , ne samo na teritoriji Grada Subotice,  nego i regionalno, da se obezbedi mogućnost putovanja okolnih opština Kanjiže, Sente, čak i do  Segedina.

Prenos zasedanja iz Velike većnice možete da pratite od 9 časova na našem sajtu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 meseca i 3 nedelje
Komentara: 8
Pregleda: 1602

Povezana vest

Povezane teme

sednica gradskog parlamenta

balint pastor

sednica skupštine grada

skupštinsko zasedanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.