Komentara: 7
Pregleda: 1873

Skupština grada sutra zaseda 21. put

06.04.2022. u 13:58h
Izvor: Subotica.com
Skupština grada sutra zaseda 21. put

Na sutrašnjoj 21. sednici Skupštine grada imenovaće se članovi Saveta za međunacionalne odnose, direktori javnih preduzeća i Gradskog muzeja, a stvoriće se preduslov za izradu izmene Plana detaljne regulacije za deo prostora oivičen ulicama Maksima Gorkog, Beogradskog puta, Blaška Rajića i Senćanskog puta.

- Formiranje Saveta za mađunacionalne odnose je veoma važno. Ne zato što u našem gradu ima međunacionalnih problema, takvih probelma nema. U skladu sa zakonom, dobili smo imena od nacionalnih saveta nacionalnih manjina, a članove u ime srpskog naroda je predložila nadležna komisija Skupštine grada. Savet će imati deset članova, dva predstvanika srpskog naroda i osam predstavnika nacionalnih manjina (četiri mađarska a po jedan hrvatska, bunjevačka, romska i crnogorska nacinalna manjina) – objasnio je Balint Pastor, predsednik Skupštine grada.

Skupština grada sutra zaseda 21. putIzmenama dela PDR, za koje struka ima deset meseci da ih uradi, izmestiće se Kvantaška pijaca na Sivački put, kompleksa objekata Vatrogasne jedinice na kraj Ulice braće Radić, ali će se i pooštriti pravila stanogradnje u ovom delu grada.

- Dobro je što se gradi, ali gradnja treba da poštuje i pravila koje se tiču maksdimalne visine i spratnosti. Prethodnih godina je bilo puno zlouptreba i propusta i sada će se ta tematika urediti na način da se ne dovede u pitanje karakter i duh našeg grada – ističe Pastor. – Moraju da se poštuju pravila da se obezbede parking mesta, očuvaju zelene površine koliko god je moguće i da se vodi računa o maksimalnoj visini. Sada će to biti mnogo strožije regulisano.

Na dnevnom redu naći će se i imenovanja direktora Gradskog muzeja, preduzeća „Subotičke toplane“, „Subotičke pijace“ i „Subotica-transu“.

Prenos iz svečanog doma Gradske kuće možete da pratite od 9 časova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 1 mesec
Komentara: 7
Pregleda: 1873

Povezana vest

Povezane teme

sednica skupštine grada

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.