Komentara: 4
Pregleda: 4005

Skuplja voda za skoro 6%

01.04.2011. u 15:52h
Izvor: RTV Yueco
Skuplja voda za skoro 6%

Voda je od danas skuplja za skoro šest odsto. U Vodovodu tvrde da je nova cena u skladu sa zakonom. Prema zahtevu Evropske banke za razvoj do kraja 2015. godine mora biti izjednačena cena pitke vode za fizička lica i industriju.

Subotičane novi talasi poskupljenja komunalnih usluga ne iznenađuju. Većina anketiranih građana je rekla da plate i penzije ne rastu u skladu sa cenama i ne znaju kako će da plate komunalije.

Subotičani od 1. aprila za čistu vodu, odvođenje i prečišćavanje plaćaju 75 dinara po kubnom metru sa porezom na dodatu vrednost. Voda je poskupela za 5,98 odsto za fizička lica, dok je za industrijske potrošače cena vode ostala ista.

Prema ugovoru koji su potpisali Grad, Vodovod i predstavnici Evropske banke za razvoj do 2012.godine za sve potrošače cena vode je trebalo da bude ista. S obzirom na to da se taj rok nije mogao ispoštovati, gradske vlasti su uputile dopis banci da se cena vode izjednači do kraja 2015.godine kada bi iznosila 112 dinara po metru kubnom bez poreza na dodatu vrednost.

 

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 3 nedelje
Komentara: 4
Pregleda: 4005
Povezane teme

subotica

poskupljenje vode

skuplja voda u subotici

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.