Komentara: 0
Pregleda: 1982

Skoro polovina nezaposlenih bez škole

17.01.2011. u 13:37h
Izvor: RTV
Skoro polovina nezaposlenih bez škole

Na području Severobačkog okruga preko Nacionalne službe za zapošljavanje u Subotici je u prošloj godini posao našlo 1.850 lica. Prema rečima direktora Nacionalne filijale Subotica Zlatka Panića udeo lica bez kvalifikacija na tržištu radne snage je 42 odsto. Većina programa zapošljavanja realizovaće se i u ovoj godini. Novina je da će se u to uključiti i subotička lokalna samouprava.

Najteže do posla dolaze marginalizovane grupe - mladi neobrazovani, žene samohrani roditelji, interno raseljena lica i Romi. Kada je reč o stepenu obrazovanja posao najteže dobijaju ljudi sa osnovnom školom bez kvalifikacije. Prema rečima direktora Nacionalne filijale Subotica Zlatka Panića udeo lica bez kvalifikacija na tržištu radne snage je 42 odsto.

Najlakše do posla dolaze visokobrazovani, mada i njih ima na evidenciji. I ove godine Nacionalna služba za zapošljavanje pripremila je plan kako da smanji nezaposlenost. "Očekujemo da kroz programe zapošljavanja, uz pomoć države Srbije i pokrajinskog budžeta, nastavimo uspešno ove aktivnosti na zapošljavanju. Raduje i informacija da se po prvi put subotička lokalna samouprava opredelila da iz sopstvenih sredstava finansira programe za zapošljavanje sa četiri miliona dinara", kaže Panić. Ova godina trebalo bi da bude i godina zapošljavanja invalida. Kroz akcije nacionalne službe u prošloj godini našlo je posao 71 lice,što je tri puta više u odnosu na 2009. godinu.

Izvor: RTV
Postavljeno pre 13 godina i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1982
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.