Komentara: 3
Pregleda: 8859

Školu za trudnice mesečno pohađa više od 40 budućih majki

30.07.2015. u 14:03h
Izvor: RTV Yueco
Više od 40 budućih majki mesečno pohađa kurs Škole za trudnice Doma zdravlja. U okviru programa Škole, buduće mame, ali i očevi, uče sve ono što je neophodno kako bi spremno dočekali novog člana porodice. Program obuhvata 9 besplatnih časova, koji su namenjeni trudnicama u sedmom i osmom mesecu trudnoće.
Školu za trudnice mesečno pohađa više od 40 budućih majki

Na prvom spratu u Ambulanti broj 2, u MZ Ker nalazi se Škola za trudnice. U nedavno renoviranim prostorijama, časove mesečno pohađa do 5 grupa od po 6 do 8 trudnica. Jedna je od trudica u osmom mesecu trudnoće, koje pohađaju časove Škole je i Ana Vasić. Ana kaže, da nju, kao i ostale mlade mame plaše priče iz okoline da je porođaj vrlo bolno i strašno iskustvo, te da je u Školu došla kako bi čula šta je zaista očekuje i kako da se na najbolji način pripremi za jedno novo iskustvo.

Škola za trudnice osnovana je još 1998. godine u okviru Preventivnog centra Doma zdravlja. Program obuhvata ukupno 9 časova, od kojih je osam posvećeno sticanju neophodnog teorijskog znanja za dolazak novog člana u dom, dok je za poslednji čas predviđena poseta Opštoj bolnici. Na časovima na kojima se obrađuju teme poput kupanja novorođenčeta i prisustvo budućih očeva je veoma poželjno.

Škola za trudnice traje mesec dana, a časovi se održavaju 2 puta nedeljno. Prijave za Školu se primaju u Preventivnom centru ili na broj telefona 552-791. Učešće u Školi za trudnice je besplatno.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 8 godina i 9 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 8859
Povezane teme

škola za trudnice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.