Komentara: 1
Pregleda: 1671
Foto

Školski centar „Dositej Obradović“ dobio vrednu opremu

11.05.2021. u 13:59h
Izvor: Subotica.com
Školski centar „Dositej Obradović“ dobio vrednu opremu

Zahvaljujući donaciji „Rotari kluba“ Subotica od 65 hiljada evra Školski centar sa domom učenika „Dositej Obradović“ dobio je vrednu opremu za merenje sluha i habilitaciju i rehabilitaciju sluha i govora.

- Ideja je još od septembra 2018, kada smo doktorki Katji Pulevi izneli naš probelm sa zastarelom opremom za merenje sluha i  govora, koja je bila starija od 25 godina. Zahvaljujući opremi koju smo sada dobili možemo da se pohvalimo najsavremenijim uslovima rad, ne samo kada je u pitanju otkrivanje ranog oštećenja nego i u oblasti rane intervencije, kao i u kontinuiranom radu – objasnila je Nataša Nimčević, direktorka škole. - Imamo 25 defektologa koji su obučeni za rad sa slušnooštećenom decom.  Predstoji nam još 40časovna obuka za 12 audiologa, koju planiramo u Zagrebačkom kliničkom centru.

Uz pomoć „Rotari kluba“ opremljena je „gluva soba“ – kabinet za merenje sluha, potpuno zvučno izolovana. Nabavljen je savremeni audiometar,  infanometar, va digitalna logopedska seta za svu decu koja imaju problema sa sluhom i govorom, četiri komunikatora...

- Cilj „Rotari kluba“ je da pomogne tamo gde postoji potreba, imamosedam oblasti u kojima radimo, među kojima su edukacija dece i zdravlje dece i majki. Ovako veliku stvar nismo mogli sami da uradimo, već smo sredstva za ovu donaciju dobili od prijateljskih klubova iz celog sveta -  obasnila je dr Katja Puleva, nekadašnja predsednica „Rotari kluba“ Subotica. – Tu smo za našu zajednicu kada god je potrebno.

Kako je istakao Slobodan Anić, aktuelni predsednik „Rotari kluba“ veliki je značaj  ako može da se doprinese da se i jednom detetu promeni život.

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 mesec i 1 nedelju
Komentara: 1
Pregleda: 1671
Povezane teme
škola za slušno oštećena lica rotary klub osobe sa oštećenim sluhom centar za slušno oštećena lica dositej obradović
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 5 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.