Komentara: 1
Pregleda: 5375

Školski časopis "Poliinfo" osvojio III nagradu

23.01.2017. u 15:04h
Izvor: TV Subotica
Školski časopis učenika i profesora Politehničke škole „Poliinfo“ dobio je treću nagradu na konkursu za najbolje srednjoškolske listove i časopise Srbije u školskoj 2015/16. godini. Konkurs svake godine  raspisuje Društvo za srpski jezik i književnost Srbije.
Školski časopis "Poliinfo" osvojio III nagradu

Konkurs za najbolje srednjoškolske listove i časopise Srbije, doneo je Politehničkoj školi priznanje za vredan rad i trud koji nastavnici i đaci ove škole ulažu dva puta u toku školske godine, u januaru i junu, kako bi iz štampe izašli novi brojevi časopisa „Poliinfo“. Ovaj list sadrži aktuelnosti iz školskih klupa, izveštaje sa putovanja, intervjue, vesti iz nauke, kulture i sporta i razne teme koje doprinose intelektualnom sazrevanju učenika. Piše se na četiri jezika — srpskom, mađarskom, hrvatskom i engleskom.

Branka Jovičić, profesorka srpskog jezika i književnosti: „Mi dugo radimo i pravimo ovaj list, međutim, sada smo prvi put poslali naša dva časopisa – godišnje izdanje, na konkurs. Evo, prvi put smo poslali i odmah smo dobili jednu lepu i začajnu nagradu. Ne može svaki broj biti podjednako zanimljiv a i mnogo toga zavisi od toga kakva su dešavanja u gradu. Ceo projekat je specifičan jer ne prati samo događaje u školi, nego deca za potrebe pisanja učestvuju u raznim dešavanjima van škole i susreću razne ličnosti koje prolaze i dotaknu naš grad.“

Ono po čemu se „Poliinfo“ razlikuje u odnosu na druge srednjoškolske časopise, jeste što učenici učestvuju u svim fazama izrade - od ideje do štampanja. Jubilarni, dvadeseti broj izaći će 27. januara, dok se svi prethodni, i nagrađeni, 18. i 19. broj, mogu pronaći na internet prezentaciji škole politehnickasu.edu.rs.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 7 godina i 3 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 5375
Povezane teme

politehnička srednja škola

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.