Komentara: 0
Pregleda: 3973

Škola životnih veština na Otvorenom univerzitetu

09.04.2011. u 23:20h
Izvor: RTV Yueco
Škola životnih veština na Otvorenom univerzitetu

Subotički Otvoreni univerzitet proširio je ponudu Centra za obrazovanje. Sledeće nedelje startuje škola životnih veština, koja je uvedena sa idejom da polaznici kroz pet radionica koje će trajati do juna prevaziđu različite poteškoće i unaprede svoj svakodnevni život. Projekat se realizuje u saradnji sa Centrom za istraživanje i edukaciju TIM iz Novog Sada, a radionice će voditi stručnjaci iz oblasti psihologije.

Škola životnih veština obuhvata 5 radionica u periodu od 15. aprila do 3. juna 2011. u trajanju od po od 3,5h. Cilj radionica je upoznavanje i usvajanje korisnih veština koje će pomoći učesnicima da prevaziđu različite poteškoće i unaprede svoj svakodnevni život. Biće održano ukupno pet tematskih radionica posvećenih samopuzdanju, konstruktivnoj komunikaciji, antistres tehnikama, samoinicijativi i upravljanju vremenom, strategijama donošenja odluka. Voditelj radionica je dipl.psiholog Ivana Vučić.

Škola životnih veština je jedna od šest edukativnih sadržaja u ponudi Centra za obrazovanje Otvorenog univerziteta. Osim toga, tu su i univerzitetske studije ustanova kao što su Singidunim, Doba i Pravni fakultet. Sledeća u ovoj grupi je i škola poslovnih veština koja je dopunjena ovog proleća.

Otvoreni univerzitet je aktivan i u regionalnoj saradnji na realizaciji prekograničnih IPA projekata. Tako će krajem aprila biti održana obuka maksimalno 60 nezaposlenih kroz neki od 4 obrazovna programa iz redovne ponude partnera iz Kečkemeta na projektu LEARN. U pitanju su socijalno preduzetništvo, kurs za turističke radnike, kurs za omladinske radnike, kao I informatička obuka za osobe sa invaliditetom za internet poslovanje.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3973
Povezane teme

Otvoreni univerzitet Subotica

škola životnih veština subotica

kursevi na Otvorenom univerzitetu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.