Komentara: 8
Pregleda: 9579

Škola za trudnice

17.01.2013. u 17:00h
Izvor: RTV Yueco
Školu za trudnice Doma zdravlja u proseku mesečno pohađa oko trideset budućih majki, prema rečima patronažne sestre koja vodi obuku. U ovoj školi trudnice se psiho-fizički pripremaju za porođaj, a najviše se interesuju za negu novorođenčeta, kažu predavači.Škola je besplatna, a trudnice u sedmom ili osmom mesecu trudnoće se mogu prijaviti za učešće.
Škola za trudnice

Škola za trudnice nalazi se u Ambulanti opšte medicine “Ker”, na prvom spratu. Po rečima patronažne sestre koja vodi ovu školu, mesečno kroz školu prođe oko trideset trudnica. Buduće mame su jako zadovoljne znanjem koje dobijaju od patronažne sestre.

Škola za trudnice osnovana je 1998. godine u okviru Preventivnog centra odnosno Službe za unapređenje zdravlja Doma zdravlja. Cilj ove škole je da se buduće majke što više upoznaju sa trudnoćom I porođajem, odnosno da se psiho-fizički pripreme za porođaj. Zavisno od njihovog opšteg stanja, preporučljivo je da trudnice krenu u ovu školu tokom sedmog ili osmog meseca trudnoće.

Škola za trudnice traje mesec dana, a časovi se održavaju 2 puta nedeljno. Trudnice mogu da izaberu da li Školu žele da pohađaju u toku prepodneva ili popodneva, u dogovoru sa patronažnom sestrom. Prijave za Školu se primaju u Preventivnom centru, u Patronaži, na broju telefona: 552-791. Učešće u Školi za trudnice je besplatno.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 4 meseca
Komentara: 8
Pregleda: 9579
Povezane teme

škola za trudnice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.