Komentara: 2
Pregleda: 2053

Škola "Matija Gubec" u ERAZMUS+ projektu sa partnerima iz Slovenije, Hrvatske i Austrije

23.11.2021. u 12:32h
Izvor: Subotica.com
Osnovna škola "Matija Gubec" iz Tavankuta učestvuje u "Erasmus+ KA2" projektu "Go-Car-Go PLUS". Reč je o jednogodišnjem projektu u okviru kojeg će učenici izrađivati ekstramobil (karting) na zadatu šasiju, a u kojem još učestvuju škole iz Slovenije, Hrvatske i Austrije.
Škola "Matija Gubec" u ERAZMUS+ projektu sa partnerima iz Slovenije, Hrvatske i Austrije

Projekt je nastavak projekta "Go-Car-Go" autora Stanka Kostanjevca iz Školskog centra Ptuj, ustanova koja je i ove godine nosilac projekta.

- Školski centar iz Slovenije će izraditi šasiju ekstramobila, BFI Burgenland iz Austrije će biit zadužen ta električni pogon, a učenici partnerskih osnovnih škola će na te već izrađene delove izraditi nadogradnju. Na kraju projekta održat će se takmičenje i smotra u kojem će se učenici svojim vozilima takmičiti u različitim kategorijama i disciplinama - objašnjavaju iz OŠ "Matija Gubec".

Škola "Matija Gubec" u ERAZMUS+ projektu sa partnerima iz Slovenije, Hrvatske i AustrijeU prvoj polovini novembra održan je prvi radni sastanak sa partnerima u projektu, škole iz Slovenije ("Sveti Tomaž", "Dr. Ljudevit Pivka", "Hajdina", "Olge Meglič", "Destrnik"), iz Hrvatske (Hodošan), Austrije (BFI Burgenland) i OŠ Matija Gubec iz Tavankuta kao predstavnik Srbije.

- Našu školu su na sastanku predstavljali nastavnica hrvatskog jezika i književnosti Josipa Kojić, nastavnik hemije Slavko Benčik i nastavnik  tehnike i tehnologije Branko Stantić. Na sastanku su se kratko predstavili partneri u projektu, predstavljen je sȃm projekat, redosled održavanja pojedinih aktivnosti tokom godine i finansiranje projekta - kažu iz tavankutske škole.

Škola "Matija Gubec" u ERAZMUS+ projektu sa partnerima iz Slovenije, Hrvatske i AustrijeNaredni radni sastanak održaće se u Austriji sredinom januara naredne godine, a partneri u Tavankut dolaze 24. marta. Smotra i takmičenje održaće se 18. maja u Ptuju.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 4 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 2053
Povezane teme

oš matija gubec

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.