Komentara: 0
Pregleda: 2602

Sindikalni sastanak

16.11.2011. u 15:01h
Izvor: RTV Yueco
Sindikalni sastanak

Sindikalnim predstavnicima subotičkih socijalnih ustanova: Centra za socijalni rad, Gerontološkog centra i Kolevke predsednik Sindikata zaposlenih u socijalnoj zaštiti Republike Srbije Milenko Čurović predočio je zahteve koje je ovaj Sindikat postavio pred Ministarstvo i na koje zaposleni u socijalnoj zaštiti prema obećanju ministra Ljajića očekuju odgovore do 20. novembra.

Zahtevi se odnose na proporcionalno povećanje plata, prvenstveno za kategorije od I – IV stepena (gde postoje slučajevi da je socijalna pomoć veća od zarada zaposlenih), isplatu jubilarnih nagrada, potpisivanje Posebnog kolektivnog ugovora i regulisanjue pojedinih specifičnosti zaposlenih u ovoj oblasti. Na sastanku koji je ovaj Sindikat imao sa predstavnicima Ministarstva za rad i socijalnu politiku 18. oktobra, ministar Ljajić je podržao sindikalne zahteve i obećao razmatraje mogućnosti za njihovo ostvarivanje, zbog čega je protest sindikata zaposlenih u socijalnoj zaštiti najavljen za 20. oktobar odložen i čekaju se rezultati.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 8 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2602
Povezane teme
gerontološki subotica gerontološki centar subotica centar za socijalni rad kolevka
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.