• Pregleda: 3713

Simulacija saobraćajne nesreće

Simulacija saobraćajne nesreće

Evropski dan bezbednosti obeležen je i u Subotici simulacijom saobraćajne nezgode na putu između Male Bosne i Bajmoka. Volonteri Crvenog krsta "odglumili" su saobraćajnu nezgodu u kojoj stradao biciklista čime su želeli da procene spremnost vozača, učesnika u saobraćaju, da pomognu u slučaju nailaska na udes. Oni koji su se zaustavili da pruže pomoć dobili su u putstvo za pružanje prve pomoći, a one koji su produžili sačekala je - saobraćajna policija.

Na ulazu u naselje Mala Bosna, na putu od Subotice ka Bajmoku, svi vozači su se oko podneva susreli sa saobraćajnom nezgodom u kojoj je stradao biciklista, a zbog čega je jedna devojka dozivala pomoć. Jedan od onih koji se zaustavio da pomogne je Dragan Đukić iz Male Bosne. Nakon što je ponudio pomoć, rečeno mu je da je u pitanju vežba, nakon čega je pristao da anketarima iznese svoje utiske o akciji i svoje znanje iz poznavanja postupanja u ovakvim situacijama.

Dragan je jedan od retkih vozača koji su se zaustavili da pruže pomoć, jer su ostali ili videli da se radi o vežbi zbog velikog broja posmatrača, među kojima su bila i dečica iz obližnje škole, ili su videli da su se vozači već zaustavili i ponudili pomoć, pa su produžili. Međutim, par stotina metara dalje dočekala ih je patrola saobraćajne policije koja ih je upoznala sa situacijom, a anketari i od njih tražili odgovore na pitanja u vezi postupanja u ovakvim situacijama. Na kraju, zbog toga što se nisu zaustavili, dobili su limun.

U akciji su učestvovali volonteri Crvenog krsta, u organizaciji gradske organizacije Subotica, čime su želeli da procene spremnost vozača, učesnika u saobraćaju, da pomognu u slučaju nailaska na udes.

Vozači koji su se zaustavili dobili su i pisano uputstvo za pružanju prve pomoći. Cela akcija organizovana je zbog Evropskog dana bezbednosti u saobraćaju - 08. septembra.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.