Komentara: 4
Pregleda: 5134

Simens organizuje sajam za buduće dobavljače

06.09.2013. u 17:32h
Izvor: Dnevnik "Danas"
Kompanija Simens Srbija najavila je da će sredinom oktobra, u Gradskoj kući u Subotici, organizovati Sajam za buduće dobavljače, na kome će domaćim preduzetnicima ponuditi mogućnost da preuzmu deo proizvodnje elemenata za vetrogeneratore koji se sada uvoze.
Simens organizuje sajam za buduće dobavljače

Prema rečima Tihomira Rajlića, generalnog direktora Simensa u Srbiji, ta kompanija namerava da supstituiše uvoz 90 gotovih komponenti, a reč je o velikim serijama, što bi trebalo da bude dobar motiv za domaće preduzetnike.

„Na sajmu u Subotici biće održane prezentacije o pogodnostima i uslovima poslovanja sa Siemensom i organizovani sastanci sa budućim, potencijalnim lokalnim kompanijama koje će imati prilike da se detaljno upoznaju sa potrebama Simensove fabriku u Subotici“, objasnio je Rajlić i dodao da je Simensu u organizaciji tog sajma partner Asocijacija malih i srednjih preduzeća i preduzetnika Srbije uz podršku Ministarstva privrede.

U Asocijaciji kažu da su počastvovani pozivom Simensa i ističu da ta fabrika svojim primerom šalje nekoliko univerzalnih poruka preduzetnicima i Vladi Srbije.

- Simens je u početku poslovao sa 12 zaposlenih u jednoj garaži u Subotici, a sada ima oko 700 radnika i proizvodnju na 30.000 kvadrata i postao je jedan od najvećih u Simens sistemu. Nastojanje lokalnog menadžmenta kompanije da jedan broj delova koji se sada uvoze proizvode srpski dobavljači je primer potencijalnog rasta domaće privrede i potrebe za prilagođavanjem novom tržištu - rekao je Milan Knežević, potpredsednik Asocijacije.

Izvor: Dnevnik "Danas"
Postavljeno pre 10 godina i 6 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 5134
Povezane teme

Siemens

Simens

Simens Subotica

fabrika simens u subotici

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.