Komentara: 3
Pregleda: 3604

Severaši na skupu u centru Subotice

24.02.2011. u 22:23h
Izvor: RTV Yueco
Severaši na skupu u centru Subotice

Oko pet stotina Subotičana, uglavnom bivših radnika Severa, na jučerašnjem protestnom skupu zatražilo je poništavanje privatizacije tog preduzeća. Udruženje malih akcionara ATB Severa “Solidarnost” i Građanske inicijative Subotica ponovo su izneli svoje stavove po pitanju privatizacije u Subotici koji su uobličene u četiri zahteva koji su prosleđeni nadležnim državnim organima. Zahtev za utvrđivanjem činjenica u vezi privatizacije preduzeća podržao je i gradonačelnik Saša Vučinić.

Nekoliko stotina Subotičana, mahom bivših radnika nekadašnjih subotičkih giganata, a pre svega ATB Severa, na protestnom skupu su iskazali svoje nezadovoljstvo privatizacijom u Subotici i sadašnjim stanjem u Severu.

Lider Građanske inicijative Mikloš Olajoš Nađ je okupljenim građanima pročitao zahteve koji su upućeni svim političkim strukturama – od grada do republike. Zahteva se revizija i poništavanje privatizacije i vraćanje Severa u državno vlasništvo, ubrzanje sudskih postpupaka između radnika i firme na ime neisplaćenih zarada od pre privatizacije, stavljanje zabrane na prodaju imovine preduzeća dok se ti sudski sporovi ne okončaju i donošenje zaključka Skupštine grada Subotica u kojem će biti pružena podrška navedenim zahtevima.

Na protestnom skupu predstavnici udruženje malih akcionara “Solidarnost” ponovo su izneli svoje stavove po pitanju privatizacije Severa i nanovo zatražili poništavanje privatizacije preduzeća, njegovo preuzimanje od strane države uz poruku da su pronašli strateškog partnera koji je spreman da preuzme Sever ukoliko on ponovo pređe u državno vlasništvo.

Na Skupu je pročitano pismo koje je organizatorima uputio gradonačelnik Subotice Saša Vučinić u kojem između ostalog stoji da je i interes grada da se utvrde činjenice oko privatizacije ATB Severa i ispunjenja kupoprodajnog ugovora. Gradonačelnik je u izjavi za našu televiziju ocenio da je u ATB Severu situacija alarmantna i potvrdio da će Udruženju malih akcionara i Građanskoj inicijativi pružiti i logističku podršku.

Organizatori su dali rok nadležnima od tri nedelje da načine prve korake po pitanju upućenih zahteva. Ukoliko odgovor ne stigne, radnici će se na istom mestu ponovo okupiti 16. marta.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 2 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 3604

Povezana vest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.