Komentara: 6
Pregleda: 6325
Foto

Seoske igre bez granica u Bikovu sve popularnije

25.07.2021. u 14:41h
Izvor: Subotica.com
Seoske igre bez granica u Bikovu, 12. po redu, i ove godine opravdale su epitet najzanimljivijeg sportskog nadmetanja u našem gradu. Nesvakidašnje sportsko nadmetane okupilo je 72 učesnika, raspoređenih u šest ekipa, koji su odmerili snage u deset disciplina koje se mogu videti samo na selu.
Seoske igre bez granica u Bikovu sve popularnije

Namera organizatora okupljenih u UG „UPS“ (Ujedinjeni pokrećemo selo) je da zabavnim i sportskom aktivnostima ožive svoje selo. Ovogodišnja manifestacija imala je i humanitarni karakter, te su sakupljana sredstva za pomoć Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka (NURDOR).

- Seoske igre bez granica nastale su 2008. godine kada ih je pokrenuo naš meštanin Jovica Marcikić a mi smo nastavili tradiciju. Imamo stalnih i novih ekipa i verujemo da ova manifestacija ima potencijal da traje i da se razvija – kaže Marina Malagurski, predstavnica UG UPS. – Igre su inspirisane selom. Tu su bacanje karika, gigantske praćke, đermove, koristimo kukuruz, kolica, traktore, slamu... Poručujem o drugim selima da pokušaju da organizuju ovako nešto, da se obilazimo i družimo, napravimo neki turnir.

Seoske igre bez granica u Bikovu sve popularnijeA među učesnicima „Odorana međa“, „Avlijaneri“, „Suncokreti“, „Tipseri“...

- Prošle godine sam bio sudija a sada se takmičim i očekujem pomoć sudija, da će nam biti blagonakloni – kaže Milan Šarčević, kapiten „Odorane međe“. – Ima nas iz grada, Bikova, Đurđina i Verušića, udružili smo se da dođemo da pobedimo. Najzanimljivije mi je nadvlačenje traktora, nismo baš gabariti za to, ali ne odustajemo.

Seoske igre bez granica u Bikovu sve popularnijeBojani Savanov je ovo drugi put da učestvuje u Seoskim igrama bez granica, koje je vraćaju u vreme kada se aktivno bavila sportom.

- Ovde je najvažniji timski duh i zato je zanimljivo. A tu su i sjajne igre praćka, štule i mnogo toga – dodaje Bojana.

Seoske igre u Bikovu podržao je Grad Subotica, jer su ovakvi skupovi važni za očuvanje i razvoj sela.

Seoske igre bez granica u Bikovu sve popularnije

- Ova manifestacija je izgradila svoj identitet i postala prepoznatljiva po tome što na zabavan način nastoji da se očuva seoska tradicija. Kroz igre, druženje i dobro raspoloženje promoviše se seoski način života, koji je osnova nastanka i razvoja grada Subotice – ističe gradonačelnik Stevan Bakić. – Ove godine sam obišao skoro sva subotička sela i ona su zaista ponos i bogatsvo koej moramo da očuvamo. Moramo život u njima da učinimo još kvalitetnijm, a ovakva manifestacija tome itekako doprinosi.

Seoske igre bez granica u Bikovu sve popularnije

Izvor: Subotica.com
Seoske igre bez granica - Bikovo 2021 Seoske igre bez granica - Bikovo 2021 Seoske igre bez granica - Bikovo 2021 Seoske igre bez granica - Bikovo 2021 Seoske igre bez granica - Bikovo 2021 Seoske igre bez granica - Bikovo 2021 Seoske igre bez granica - Bikovo 2021 Seoske igre bez granica - Bikovo 2021
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 8 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 6325

Povezana vest

Povezane teme

seoske igre bez granica

bikovo

stevan bakić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.