Komentara: 0
Pregleda: 1376

Seminar za bolje sprovođenje zakona o životnoj sredini

09.04.2010. u 09:54h
Izvor: RTV
Seminar za bolje sprovođenje zakona o životnoj sredini

U Subotici je danas počeo prvi od pet planiranih seminara za sudije za prekršaje, tužioce i ekološke inspektore u cilju boljeg sprovođenja zakona o životnoj sredini, saopšteno je iz Misije OEBS.

Pomoćnik ministra životne sredine i prostornog planiranja Ljiljana Stanojević ocenila je da je program važan korak u uspostavljanju stalne saradnje između pravosuđa i inspektorata za životnu sredinu i preduslov za odlučniju primenu novousvojenih ekoloških zakona.

Obuka je fokusirana na poboljšanje primene ekoloških zakona o upravljanju otpadom, ambalaži i ambalažnom otpadu i zakona o industrijskim incidentima sa opasnim otpadom i jačanje kapaciteta državnih institucija u Srbiji u rešavanju problema životne sredine.

"Ovaj seminar je osmišljen da podrži napore nadležnih organa u sprovođenju zakona o životnoj sredini kroz jačanje kapaciteta sudstva i inspektorata", rekla je šefica odeljenja za demokratizaciju OEBS Misije u Srbiji Dajana Faloni.

Sekretar udruženja sudija za prekršaje Mirjana Nikolić kazala je da će seminar pomoći sudijama da bolje rešavaju prekršaje iz oblasti životne sredine i biće koristan oko pripreme uputstva za preporučene kazne za ekološke prekršaje.

Seminar je podržala Misija OEBS u saradnji sa Ministarstvom životne sredine i prostornog planiranja i Udruženjem sudija za prekršaje.

 

Izvor: RTV
Postavljeno pre 14 godina i 2 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 1376
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.