Komentara: 2
Pregleda: 4683

Selekcije OKK "Spartak" među najboljima u Vojvodini

12.04.2016. u 13:14h
Izvor: Subotičke novine
Selekcije OKK "Spartak" među najboljima u Vojvodini

April je tradicionalno period kada počinju završnice u košarkaškim ligama Vojvodine. OKK Spartak iz Subotice se tokom sezone takmičio sa sedam selekcija dečaka i prvi put i sa jednom ekipom devojčica, i to veom uspešno. Svih sedam selekcija dečaka je ostvarilo plasman u završnicu takmičenja u Vojvodini, devojčice su na početku, tako da od njih tek očekujemo rezultate.

– Najmlađu grupu čine igrači 2005. godišta, kojima sledi finalni turnir Vojvodine 15. maja, verovatno u Žablju. Selekcija 2004. igraju 24. i 25 aprila na finalnom turniru u Srbobranu, 2003. godište je već odigrali svoje mečeve, poraženi su u polufinalu, pa neće među četiri najbolje. Dolazimo potom do 2002. godišta, dečaci igraju u Bačkoj Palanci 23. i 24. aprila. Selekcija 2001. godišta je već imala finalni turnir, postali su prvaci Vojvodine, pa će od 13. do 17. aprila u Čačku igrati na Prvenstvu Srbije, dok 2000. godište finalni turnir Prvenstva Vojvodine igra 9. i 10. aprila u Novom Sadu. Konačno, 1999. godište ima prvo polufinalni turnir od 14. do 16. aprila u Subotici – ređa Jovo Sirovina, predsednik i trener u OKK Spartak, pa nastavlja:

– Prvenstvo Srbije se u ovom formatu igra samo za pionire, dok kadeti i juniori imaju Prvenstvo Srbije tokom cele godine. Mi se nismo za to odlučili, iziskuje to dosta sredstava, a nameravano da naredne godine sa kadetima krenemo i u ovo takmičenje.

Selekcije OKK "Spartak" među najboljima u Vojvodini

U Čačku će igrati najbolje ekipe iz svih regiona, a za titulu će se boriti dvanaest ekipa. Prošle godine je OKK Spartak bio četvrti u Srbiji, poražen je od Zvezde u polufinalu, a kako ističe naš sagovornik, cilj je da se ekipa kvalifikuje u četvrtfinale, mada ne bi bilo nemoguće ni proći dalje.

Na pitanje kako logistički pokriti toliko utakmica na raznim mestima, Sirovina skromno odgovara:

– Uspevamo nekako, dajemo sve od sebe da sve prođe u najboljem redu. Roditelji su na raspolaganju, mada mi pokušavamo da ih što manje opterećujemo.

Izvor: Subotičke novine
Postavljeno pre 8 godina i 1 nedelju
Komentara: 2
Pregleda: 4683
Povezane teme

košarka

okk spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.