Komentara: 0
Pregleda: 10283

Sejanje, ali bez oranja

09.01.2009. u 14:21h
Sejanje, ali bez oranja

Subotičko preduzeće za proizvodnju poljoprivrednih mašina "Agria", koje je jedan od dobitnika nagrade Regionalne privredne komore u Subotici za doprinos razvoju poljoprivrede u severnoj Bačkoj u prošloj godini, planira da ove godine napravi sejačicu koja će polagati zrno u zemlju bez prethodnog oranja!

Lazar Baraković, vlasnik firme "Agria", kaže da će to biti najvažniji projekat u ovoj godini, čija realizacija će obezbediti velike uštede prilikom pripreme zemljišta za setvu. On očekuje da će "sejanje bez oranja" poljoprivrednicima koji se ionako suočavaju sa sve većim troškovima obrade zemlje, a sve manjim prihodima, obezbediti lakše suočavanje sa udarom svetske ekonomske krize. Korist od ovog izuma svakako će imati i kupci koji bi, zbog smanjenja troškova proizvodnje, trebalo namirnice plaćaju jeftinije.

Nakon uspešne proizvodnje sejačice za povrće prošle godine, Lazar Baraković je uveren u uspešnu realizaciju i ovog projekta.

Postavljeno pre 15 godina i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 10283
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.