Komentara: 0
Pregleda: 1823

"Secesijska reklama" u Gradskom muzeju

25.02.2013. u 19:54h
Izvor: RTV Yueco
U Gradskom muzeju, u subotu je održana besplatna kreativna radionica za decu. Radionicu pod nazivom "Secesijska reklama" je vodila grafičarka i likovni pedagog Viktorija Salma.
"Secesijska reklama" u Gradskom muzeju

Zadatak osnovnoškolaca je bio da tokom dvočasovne radionice, zadate predmete dvadeset i prvog veka, kroz crteže prikažu kako bi oni izgledali da su postojali u devetnaestom veku.

U Gradskom muzeju, svaka poslednja subota u mesecu je rezervisana za besplatne kreativne radionice za decu. Današnja radionica je okupila 30-ak osnovnoškolaca koji su imali priliku da saznaju nešto novo o reklami. Viktorija Salma ih je upoznala sa pojmom "reklama" i govorila nešto o istoriji reklame. Potom su osnovnoškolci uzrasta od 11 do 13 godina imali priliku da naslikaju svoje viđenje predmeta dvadeset i prvog veka u secesijskom stilu koji karakterišu krive linije, potom intenzivne boje, kontrasti, biljni motivi, motivi ljudskog tela, životinja. Polaznici radionice sa kojima smo razgovarali kažu da su naučili nešto novo.

Dvočasovnu radionicu je vodila grafičarka i likovni pedagog OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“, Viktorija Salma koja je navela neke predmete dvadeset i prvog veka, poput: slušalica, kompjutera, aviona. Zadatak osnovnoškolaca je bio da te predmete, kroz crteže, prikažu kako bi oni izgledali da su postojali u devetnaestom veku, odnosno da za njih naprave reklamu u secesijskom stilu. Voditeljka radionice kaže da su deca u potpunosti ispunila njena očekivanja.

Tema subotnje kreativne radionice za decu bila je "Secesijska reklama", pošto je u Gradskom muzeju postavljena izložba pod nazivom „Secesija u subotičkim riznicama“. Reč "reklama" potiče iz latinskog jezika, a prva reklama j nastala u Egiptu pre 3000 godina.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 1823
Povezane teme

secesija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.