Komentara: 3
Pregleda: 2069

SDPS: Potrebne hitne mere Vlade i NBS

10.02.2012. u 15:45h
Izvor: RTV Yueco
SDPS: Potrebne hitne mere Vlade i NBS

Gradski odbor SDPS-a povodom naglog slabeljanja dinara podseća na činjenicu da privrednici i ekonomski analitičari upozoravaju da je ovo što se sada događa na deviznom tržištu neizdrživo i da NBS mora što pre da reaguje jer će uskoro biti kasno. U SDPS-u navode da Vlada i NBS treba da preduzmu hitne mere kako bi se sprečilo dalje slabljenje domaće valute, a time i ugrožavanje životnog standarda građana. Slabljenje dinara dodatno obara vrednost zarada i penzija. Istovremeno, to će neminovno dovesti do rasta cena i povećanja rata za otplatu uzetih kredita.

U SDPS-u dalje navode da ukoliko se devizno tržište ne smiri, doći će do povećanja broja klijenta koji kasne u otplati kredita, pa će i udeo nenaplativih zajmova značajno porasti. Čak 90 odsto srpske privrede neće preživeti ako kurs evra ode na 115 dinara, a bez stabilnog kursa privreda ne može da ima pomak u razvijanju proizvodnje i zapošljavanju radnika, navodi se u saopštenju gradskog odbora Socijaldemokratske partije Srbije.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 2 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 2069
Povezane teme

sdps

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.