• Pregleda: 9422

SBB zadovoljan izbornim rezultatima

Savez bačkih Bunjevaca je na lokalnim izborima osvojio 1453 glasa, odnosno 2,3 odsto, što u ovoj stranci ocenjuju kao odličan rezultat. Prema rečima predsednika stranke Mirka Bajića, osnovni cilj je ostvaren, jer Savez bačkih Bunjevaca sa jednim mandatom parlamentarna stranka.
Foto: TV Subotica
SBB zadovoljan izbornim rezultatima

Iako su zadovoljni procentom osvojenih glasova, zbog raspodele mandata prema Dontovom sistemu za drugi mandat je ovoj stranci nedostajalo još tridesetak glasova. 

- Za nas na lokalu ovi izbori nisu bili laki.  Mi smo pozvali Bunjevce da glasaju za Srpsku narednu stranku pa smo se time svesno odrekli dela glasova zato što su mnogi po inerciji glasali za listu broj 1 na svim nivoima. Mi iz toga vidimo da je uspeh na lokalu još veći i da imamo stabilno biračko telo. Takođe, jasno se vidi i da su nas glasači poslušali, jer je broj glasova koji je ostvario SNS za pokrajinu i republiku veći od glasova SNS liste za lokalne izbore. Međutim, mi se ne žalimo zbog toga - kaže Bajić.

Bajić smatra da je deo glasova izgubljen i zbog  delovanja pojedinih predstavnika bunjevačke zajednice, koji su, kako je rekao, zloupotrebili "Bunjevačku maticu" u političke svrhe.

Savez bačkih Bunjevaca će u narednom periodu, prema rečima Bajića,  energiju uložiti u ostvarivanje programskih ciljeva na četiri nivoa.

- Na republičkom to je rad na realizaciji Akcionog plana poglavlja 23 odnosno prava na autohtonost i ime. Kada je u pitanju pokrajina, cilj će biti osnivanje Zavoda za kulturu Bunjevaca što su ranije sprečavale demokrate, a na lokalu ćemo težiti da budemo izjednačeni u pravima sa drugim nacionalnim zajednicama što se odnosi na kulturu, informisanje, obrazovanje i jezik. Naše delovanje će se odvijati i unutar zajednice a tu nam je cilj stabilan rad Nacionalnog saveta i preuzimanje osnivačkih prava Bunjevačke matice na Nacionalni savet Bunjevaca - kaže Bajić.

 

Izvor: Subotica.com

povezane teme

21
sos Odgovori
Politički SARLATAN !!!!! do mirovine...
subotica Odgovori
Zadovoljni. Važno je da će Mirko Bajić još četiri godine živiti na grbači subotičana, sa odborničkom platom, platon direktora BIC,a, penzijom i . . . , a ostale Bunjevce ko šiša.
Zar je ovo demokratija. Smanjili plate prosvetarima, lekarima, penzije, da bi neki kao i Mirko Bajić imali po tri-čtiri primanja.
Alvatna Odgovori
Samo kada smo se mi dobro udomili za jos jedan mandat,pa nam nece biti potreban žirant. Presrecna sam sto imamo ovakve dobre pretstavnike, sto nas vode u malo bolje sutra.
glasac Odgovori
Naravno da je brko zadovoljan.Pripašće i nemu deo kolača...
tvor Odgovori
Kad bi ovaj Bajić imao obraza i video koliko minusa je dobio u odnosu na pluseve,momentalno bi pobegao iz politike,ali budući da mu je obraz deblji od đona on i dalje svojom prisutnošću usmrđuje lokalnu političku scenu.
Budnjevac Odgovori
E da li je ovaj Mirko Bajić predstavnik Bunjevaca, ili predsevnik SPO-a? Ako je predstavnik SPO-a na Pokrajini i Republici, ovde ne može da ima pravo nastupa kao nacionalna manjina... Odluči se neodlučni i lažljivi čoveče šta si i ko si i koga zastupaš!
čupač brkova Odgovori
Malo to nije ništa.
Bajmok Odgovori
pozdravi za SBB I MIRKA,idemo dalje,Rata je uz vas!
drapo Odgovori
E moj Mirko, [*...*] te SNS, samo kad si ti postao parlamentaran, to je 5-6 hiljaha EVRA mesečno plus beneficije ...mašala ...
crnjak Odgovori
Mirko Bajić je bunjevce tako uspešno preveo u srbe sa govornom manom da sada oni uveliko glasaju za srbijanske stranke a njemu je ostalo još taman tolko bunjevaca da uz pomoć njihovih glasova može samo sebi da obezbedi mesto u gradskoj skupštini i onda naravno da je sa tim rezultatom izbora i te kako zadovoljan !
bunjevac Odgovori
Poledajte sliku.
Stranka: Mirko Bajić i sin. Zbog njih dvojice i njihove grabljivosti za svoj lični interes, sramota me je da se izjašnjavam kao Bunjevac.
Već 25 godina nas ovaj lik laže.
SNS glasac Odgovori
Ako je SBB zadovoljan rezultatima izbora onda to znači, u ovoj vesti: http://www.subotica.com/vesti/gik-saopstila-konacne-izborne-rezultate-id25932.html da je taj "+1 odbornik iz manjinske stranke" očigledno Mirko Bajić uvlakač koji se već unapred namestio u pozu da se nudi za koaliciju i ako još pregovori o sastavu skupštine nisu ni počeli ! Šta drugo reći za ovakvog čoveka osim: prodana duša i iskreno se nadam da ga SNS neće prihvatiti !!!
Safet Odgovori
Mi smo bunjevci naj jaci smo naj jaci. Nek zivi bunjevac!
Paradička Odgovori
Evetović preneo bunjevačke glasove u SNS. Da je labanov telohranitelj Evetović dobio naredbu da izađe sa Bunjevačkom strankom samostalno, brka bi dobio jedan glas, svoj, naravno ako ga nebi prodao...
earthworker Odgovori
meni idje na zivce i kad bajic koristi ric autohtono kao da divani o mangulicama... jos gore je njegovo besramno ulizivanje labanovim napridnjacima. to e tako nebunjevacki! inace velecasni blasko rajic je pricao da ga je najvise bolela bunjevacka papuca kad ga je onomad okupaciona vlast gurala kroz toplog zeca. mirko je obuvo slicne papuce.
subatica joe Odgovori
bunjevci, ovaj vam je slika i prilika...intelektualni i moralni guru...
samo za njim...
boa Odgovori
"sos"


Bolje do mirovine nego do ratovine.....
elena Odgovori
On i sin su isti kao pastor i njegov sin.Uci ce u koaliciju i sa crnim davolom samo da oni ostaju u fotelji a za njihov narod koga bi trebali da predstavljaju ne mare.
glasač Odgovori
Ljudi ovo je dokaz da je glasanje lazirano. Kako je to moguce da covek ima sve negativne komentare, niko ga ne moze podneti, svi znaju da samo laze, pa i on sam to zna. Jedini uspeh mu je sto je dospeo u parlament i javno prizna da mu je jedino to vazno. Za Bunjevce nikad nista nije napravio jedino sto ih pokusava ubediti da su Bunjevci Srbi. Toliko je prozirno ko dan da ga podrzavaju samo zato da donosi razdor i da ne ucini nista za Bunjevce.
xy Odgovori
Za g.Bajića

"Oj Bunjevče probudi se sada, starešino Subotice grada"

Sram Vas bilo, prodali ste Suboticu za jedno odborničko mesto.
Bajmok Odgovori
Ko gubi ima pravo da se ljuti, a i da vređa Bunjevce!
Sviđalo se nekima to ili ne, ali BUNJEVAC ŽIVI!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.