Komentara: 63
Pregleda: 4812

SBB spreman za kampanju

12.10.2011. u 17:03h
Izvor: RTV Yueco
SBB spreman za kampanju

Savez Bačkih Bunjevaca kao cilj na predstojećim lokalnim izborima postavlja ulazak i Skupštinu grada Subotice i učešće u formiranju skupštinske većine, sa političkim strankama koje su spremne da podrže realizaciju njihovog projekta.

Cilj projekta je ostvarivanje interesa koje ima bunjevačka nacionalna zajednica u Subotici, a interesi se ogledaju se u oblasti obrazovanja, informisanja, kulture i jezika. Neki od zahteva ove stranke jesu da lokalna samouprava podrži i podstakne ogranizaciju u školama na izučavanju bunjevačkog jezika, da pomaže informisanje na bunjevačkom jeziku, da se proslava gradske manifestacije “Dužijanca” vrati pod okrilje bunjevačkih institucija, uz dalju finansijsku podršku lokalne samouprave, kao i mnogi drugi zahtevi koji idu u prilog Bunjevačkoj nacionalnoj manjini u Subotici.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 5 meseci
Komentara: 63
Pregleda: 4812
Povezane teme

bunjevci

mirko bajić

savez bačkih bunjevaca

sbb

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.