Komentara: 10
Pregleda: 3396

SBB: Provokacija na provokaciju

03.10.2011. u 17:38h
Izvor: RTV Yueco
SBB: Provokacija na provokaciju

Savez Bačkih Bunjevaca ukazuje da svaka provokacija na nacionalnoj osnovi uvek ima za posledicu reakciju, kao novu provokaciju. Posledice su pogubne i ogledaju se u narušavanju medjunacionalnih odnosa.

Provokacija Hrvatskog nacionalnog veća, učinjena slanjem poziva za izjašnjenje na popisu kao Hrvat, na ime i prezime mnogih Bunjevaca i Srba, očigledno je imala za cilj da izazove nove incidente i da se prikaže javnosti kako je navodno ugrožena hrvatska manjina u Srbiji.

Savez bačkih Bunjevaca osuđuje svaku vrstu provokacija i napada na institucije bilo koje nacionalne manjine, pa tako i hrvatske. Ova stranka zahteva da se incident, kada je razbijen prozor na zgradi sedišta Hrvatskog nacionalnog vijeća u Subotici, razjasni, počinioci pronadju i javnosti saopšti šta se zaista dogodilo i kakve su sankcije preduzete.

SBB zahteva i da tužilaštvo pokrene postupak i utvrdi odakle HNV-u birački spisak po kom su slali pozive građanima na ime i prezime, u očiglednoj nameri da izazovu tenzije na nacionalnoj osnovu u Subotici i na severu Bačke. Posedovanje biračkih spiskova i podataka o građanima, a naročito korišćenje ovih podataka, je krivično delo.

Mnogi građani su uplašeni, ko, po kom osnovu, i koje podatke poseduje o njima, a da oni to ne znaju. Priča da su imena vađena iz telefonskog imenika je očigledna laž, nova provokacija, i pokušaj zataškavanja krivične odgovornosti, navodi se na kraju saopštenja ove partije.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 5 meseci
Komentara: 10
Pregleda: 3396
Povezane teme

savez bačkih bunjevaca

hrvatsko nacionalno veće

popis stanovništva

popis u subotici

kamenovane prostorije hrvatskog nacionalnog veća

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.