• Pregleda: 2929

SBB: Provokacija na provokaciju

SBB: Provokacija na provokaciju

Savez Bačkih Bunjevaca ukazuje da svaka provokacija na nacionalnoj osnovi uvek ima za posledicu reakciju, kao novu provokaciju. Posledice su pogubne i ogledaju se u narušavanju medjunacionalnih odnosa.

Provokacija Hrvatskog nacionalnog veća, učinjena slanjem poziva za izjašnjenje na popisu kao Hrvat, na ime i prezime mnogih Bunjevaca i Srba, očigledno je imala za cilj da izazove nove incidente i da se prikaže javnosti kako je navodno ugrožena hrvatska manjina u Srbiji.

Savez bačkih Bunjevaca osuđuje svaku vrstu provokacija i napada na institucije bilo koje nacionalne manjine, pa tako i hrvatske. Ova stranka zahteva da se incident, kada je razbijen prozor na zgradi sedišta Hrvatskog nacionalnog vijeća u Subotici, razjasni, počinioci pronadju i javnosti saopšti šta se zaista dogodilo i kakve su sankcije preduzete.

SBB zahteva i da tužilaštvo pokrene postupak i utvrdi odakle HNV-u birački spisak po kom su slali pozive građanima na ime i prezime, u očiglednoj nameri da izazovu tenzije na nacionalnoj osnovu u Subotici i na severu Bačke. Posedovanje biračkih spiskova i podataka o građanima, a naročito korišćenje ovih podataka, je krivično delo.

Mnogi građani su uplašeni, ko, po kom osnovu, i koje podatke poseduje o njima, a da oni to ne znaju. Priča da su imena vađena iz telefonskog imenika je očigledna laž, nova provokacija, i pokušaj zataškavanja krivične odgovornosti, navodi se na kraju saopštenja ove partije.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

10
BAĆO Odgovori
ppzdravi za Mirka,samo napred za Bunjevce!
neso Odgovori
SBB ove nedelje na latinici :)
Sugradjanin Odgovori
E moj Baco, kako se predstavljas pa ne izgledasa bas, neki Baco kad su ti komentari TRALLLAAA!! Kako Ti moze biti M. Bajic uzor kad je omrazen kod sviju uglavnom u gradu.Bio je on u tom kolu, pa i potpredsednik gradonacelnika, pa nista nije uradio kao i ovi sadasnji.Nepodrzavam ove sadasnje opstinare jer mislim da su trebali mnogo vise uraditi za nas Suboticane ali nisu i to na izborima treba reci! Zamolio bi Tebe i slicne, da malo smanjite tenzije jer pravite od brbljuse i propalog politicara nekog heroja jer on to sigurno nije.
BAĆO Odgovori
Svako ima pravo na svoje mišljenje zar ne?
Pa zašto onda nekima neki komentari smetaju a neki ne?
Pajo Bencik Odgovori
U pravu si Baco,imam pravo na misljenje i mogu da kazem da mnoge stvari Mirku zameram ali jedno mu moramo priznati,da samo njemu zahvaljujuci mnoge su mahinacije otkrivene i razotkrivene e sad sto nisu pravilno kaznjeni ti koji su te mahinacije radili nije njegova krivica vec eto...taka nam drzava...
sofka Odgovori
marksizam je ljudi mama...:)
BAĆO Odgovori
A šta ćemo Pajo sa onim što je pobegao,niko ništa ne spominje,pogotovo oni što vladaju gradom.
Onda sam ja loš što pitam gde su pare i koliko!!?
A povodom razbijanja prozora HNV :).... scenario već viđen čim se spominju pare odjednom je neko ugrožen, a oni sede u vlasti u republici, pokrajini,gradu,mesnim zajednicama...
Završavam: izjasni se SLOBODNO!!!!
brancilo Odgovori
oho vidi,vidi kritike urodile plodom nije vise cirilicom znak SBB SAD JE VEC UREDU samo mi jos smeta sto ovog iz srprkog pokreta otpora trpate med bunjevce taj je svakog izdo pa i nas ce Mirko Bajic i Blasko Gabric mos mislit BUNJEVCI os ocin ni B od Bunjevaca
CIRINELA Odgovori
Zna se ko ima adrese stanovnika u gradu i tu ne treba biti previše pametan. Pitanje je samo da li postoji volja i želja da se to istraži i oni koji su omogućili da se dođe do tih podataka pohapse i krivično gone. Za to treba odobrenje glavnog gradskog *** koji ima iskustvo sa time i zna kako se upada u tuđe e-mailove.
Pajo Bencik Odgovori
Baco,s'njim ce bit onako kako smo svi mi obicni Suboticani i znali kako ce bit...Poijo vuk magarca.Sad ce opet vikat,Mirko ovaki i onaki samo prica pa ispada da su bolji ovi sto cute,pokradu novce i pobignu malo podili sa svojima u Hnv-u,malo da zutima i budnu svi zadovoljni a ti Baco,ja,ostali obicni gradjani ovog grada mozemo samo tu pisat i pitat se di su novci al odgovor fala Bogu nikad dobit necemo.Zato i cenim Mirka jel on bar pokaze i javno kaze da nismo mi varoscani bas brez mozga i znamo da su novci pokradeni a valda ce kadgod i za to kogod morat odgovarat,ako niko drugi bar nek onaj odgori sudi svakom po zasluzi...
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.