Komentara: 34
Pregleda: 3605

SBB: Otvoreno pismo hrvatskih institucija, kojim se osporava rezultat glasanja na Skupštini, je besmisleno

25.06.2013. u 07:21h
Izvor: Savez bačkih Bunjevaca (SBB)
Saopštenje Saveza bačkih Bunjevaca prenosimo u celosti.
SBB: Otvoreno pismo hrvatskih institucija, kojim se osporava rezultat glasanja na Skupštini, je besmisleno

Odluka Skupštine grada o dodeli priznanja „Počasni građanin“ je jasna i nedvosmislena. Član 110 stav dva Poslovnika glasi: „Odluke se donose većinom prisutnih odbornika...“ U toku glasanja utvrđeno je da sednici prisustvuje i da je glasanju pristupilo 58 odbornika, a da je ZA glasalo 29 odbornika. Što nije potrebna većina.

Nepotrebno je dalje voditi polemiku koja ne doprinosi stvaranju dobrih odnosa.

To što kandidat Radomir Konstatinović takođe nije dobio većinu, rezultat je skandalozne odluke skupštinske vlasti, odnosno komisije koja predlaže kandidate da se za odluku glasa „u paketu“. Nagrada za životno delo je nagrada koju dobija pojedinac i savim je logično da se glasa pojedinačno o svakom kandidatu koji je predložen. Namera da se glasa „u paketu“ smišljena je zato da se pored kandidata koji apsolutno zaslužuje nagradu provuče na silu i po isključivo političkom motivu, i kandidat koji takvu nagradu u ovom gradu prosto ne zaslužuje.

Na skupštini nije bilo nikakvih „razmirica između Hrvata i Bunjevaca“ kako sada pojedinci pokušavaju da prikažu. Naprotiv diskusija je bila vrlo korektna, a ko je gledao prenos Skupštine mogao je da vidi i da su neki odbornici deklarišući se kao Hrvati, odbili da glasaju za predloženog kandidata.

U samoj raspravi i članovi komisije koja je dala predlog, izneli su da nisu postojali nikakvi kriterijumi koji bi jasno opredeljivali tako vazno priznanje za doprinos gradu. Neophodno je odmah menjata postupak dodele priznanja jer je ovakvim postupcima samo priznanje je obesmišljeno.

Savez bačkih Bunjevaca
Mirko Bajić

// kraj saopštenja

Dodatak: Otvoreno pismo Hrvatskog nacionalnog veća

Izvor: Savez bačkih Bunjevaca (SBB)
Postavljeno pre 7 godina i 5 meseci
Komentara: 34
Pregleda: 3605
Povezane vesti
Povezane teme
mirko bajić savez bačkih bunjevaca sbb počasni građanin
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.