Komentara: 1
Pregleda: 2499
Foto

Savez slepih i slabovidih obeležio sedam decenija postojanja

23.08.2021. u 10:33h
Izvor: Subotica.com
Savez slepih i slabovidih iz našeg grada obeležava značajan jubilej – sedam decenija postojanja.
Savez slepih i slabovidih obeležio sedam decenija postojanja

Svečanost je bila prilika da se gosti podsete kako je osnovano udruženje koje okuplja ljude iz Subotice, Bačke Topole, Malog Iđoša i Kanjiže, kako se razvijalo, ali i da ukaže na  probleme sa kojima se svakodnevno susreću slepe i slabovide osobe.

Savez slepih i slabovidih obeležio sedam decenija postojanja- Imamo jako dobru saradnju sa Gradom Subotica, koji podržava sve naše aktivnosti. Putem Ministarstva za rad, bračka i socijalna pitanja omogućilo nam je da adaptiramo naše prostorije, izdašno pomaže kulturne i sportske aktivnosti koje organizujemo i mi smo neizmerno zahvalni na tome – istakao je Veso Avram, predsednik Saveza slepih i slabovidih Subotice. – Imamo i izuzetnu saradnju sa krovnom organizacijom na nivou Srbije, koja takođe podržava sve naše aktivnosti a ima još pitanja koje ćemo zajedno rešavati. Učestvujemo na sportskim takmičenjima, bili smo domaćini međunarodnog turnira u kuglanju u Bačkoj Topoli i čestitam svima na postignutim rezultatima. Problema imamo, među njima je najveći inkluzija naše dece u obrazovni sistem u školama, koja posle donosi velike problem pri zapošljavanju. To pitanje treba pod hitno da rešavamo.

Predsednih Saveza slepih i slabovidih Srbije Milan Stošić  podsetio je da je subotička organizacija slepih i slabovidih jedna od 45  članova porodice u  Savezu slepih i slabovidih Srbije i da su veoma ponosni na njen rad.

Savez slepih i slabovidih obeležio sedam decenija postojanja

- Ponosimo se ovom organizacijom isto onako kao što se i država Srbija ponosi gradom Subotica. Promene na bolje osećaju se u svakodnevnom životu, u infrastrukturi i svemu onome  što čini jedan proces koji ide napred ali nijedan grad neće postati velegrad samo zato što će izgraditi zaobilaznice, avenije, trgove, oblakodere on će to postati između ostalog zato što će izgraditi jedan visok stepen solidarnosti između ostalih i sa osobama sa invaliditetom. Samim tim prema slepima - naglasio je Milan Stošić u svom emotivnom govoru.  - Organizacija slepih Subotice ne obeležava samo 70 godina postojanja već obeležava sve rezultate ostvarene u proteklom periodu koji su ovu organizaciju izdigli do sadašnjih visina sa koje se sa ponosom mogu osvrnuti iza sebe ali imati i jasan pogled u budućnost. Nisu ovo rezultati stvoreni samo zaslugom rukovodstva, saradnika ili članova Udruženja nego su to zajednički rezultati lokalne samouprave, institucija sitema u gradu i zato i njima čestitam jubilej.

Da će ovo udruženje uvek imati podršku Grada Subotice, prisutnima je poručio gradonačelnik Stevan Bakić, kome je ovom prilikom uručena zahvalnica Udruženja za veliki doprinos i podršku u saradnji.

Savez slepih i slabovidih obeležio sedam decenija postojanja

- Ovo je veliki i značajan jubilej na koji ovaj grad može da bude ponosan – sedam decenija postojanja i rada Udruženja. Čestitajući vam jubilej 70. godišnjicu istakao bih da je Subotica oduvek poklanjala veliku pažnju osobama sa invaliditetom tako da ne čudi bogata tradicija koju obeležva vaše Udruženje – poručio je gradonačelnik Bakić. - Poslednjih godina grad Subotica i država Srbija daju ogromnu podršku Udruženju slepih i slabovidih, a tako će biti i ubuduće. Mi ćemo se truditi da pomognemo gde god možemo i unapredimo sve ono što može da obezbedi slobodnije kretanje, bolje obrazovanje i sigurnije radno angažovanje članova Udruženja. Najbitnije je da je saradnja izuzetna, a naša je  obaveza kako lokalne samouprave tako i Udruženja da zajedničkim angažovanjem u narednom periodu omogućimo što bolje uslove za sve članove Udruženja.

Izvor: Subotica.com
Svečanost povodom obeležavanja 70 godina Saveza slepih i slabovidih Subotice Svečanost povodom obeležavanja 70 godina Saveza slepih i slabovidih Subotice Svečanost povodom obeležavanja 70 godina Saveza slepih i slabovidih Subotice Svečanost povodom obeležavanja 70 godina Saveza slepih i slabovidih Subotice Svečanost povodom obeležavanja 70 godina Saveza slepih i slabovidih Subotice Svečanost povodom obeležavanja 70 godina Saveza slepih i slabovidih Subotice Svečanost povodom obeležavanja 70 godina Saveza slepih i slabovidih Subotice Svečanost povodom obeležavanja 70 godina Saveza slepih i slabovidih Subotice
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 8 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2499
Povezane teme

slepi u subotici

slepi

udruženje slepih i slabovidih subotica

stevan bakić

slepi i slabovidi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.