Komentara: 24
Pregleda: 7115

Savez bačkih Bunjevaca otvorio kancelariju u Novom Sadu

18.04.2014. u 15:35h
Izvor: Savez bačkih Bunjevaca (SBB)
Savez bačkih Bunjevaca (SBB) formiranjem Gradskog odbora u Novom Sadu ujedno je i otpočeo političko delovanje u ovom gradu. U pripremi je i formiranje Gradskog odbora SBB u Somboru. Na ovaj način SBB širi svoje političko delovanje u dva, za njih veoma bitna centra - Somboru, gde živi značajn broj Bunjevaca i Novom Sadu kao administrativnom centru Vojvodine.
Savez bačkih Bunjevaca otvorio kancelariju u Novom Sadu

U Novom Sadu je SBB deo svojih prostorija u Miletićevoj 16 – u centru Novog Sada, predao na korišćenje Udruženju građana “Bunjevački kulturni centar – Novi Sad”.

Na ovaj način SBB nastavlja da pomaže rad udruženja koja rade na negovanju i zaštiti kulturne baštine Bunjevaca i na predstavljanju Bunjevaca kao autihtone nacionalne manjine u Srbiji. Smatramo da je veoma važno da se o onome što radimo i što su naše potrebe kao nacionalne zajednice, u što boljoj formi predstavljamo drugima, a ne samo sebi samima i zato je od ogromnog značaja da u Novom Sadu, pored političkog predstavljanja,  deluje i “Bunjevački kulturni centar” i SBB je svojim skromnim doprinosom omogućio izvanredne uslove za rad BKC u Novom Sadu – istakao je MIrko Bajić predsednik SBB, na svečanosti koja je u povodu obeležavanja početka rada “BKC –Novi Sad” održana 16. 04. U novim prostorijama BKC NS.

Na svečanosti predaje prostorija na upotrebu i obeležavanja početka rada “BKC Novi Sad”, predsednica udruženja Svetlana Babić, istakla je ogromnu ulogu koju će BKC imati na širenju I zaštiti kulturne baštine i interesa bunjevačke nacionalne zajednice.

Svečanosti su  prisustvovali  i pomoćnik gradonačelnika grada Novog Sada, Vladimir Jelić i Milanka Brkić, članica Gradskog veća grada Novog Sada zadužena za kulturu, koja je tim povodom istakla zahvalnost na dosadašnjoj saradnji i spremnost grada Novog Sada da pomogne rad bunjevačkih udruženja. Prisutne je pozdravila I Etela Jerinkić, pomoćnik gradonačelnika grada Subotice I istakla značaj ovakve saradnje.

Savez bačkih Bunjevaca ujedno čestita Uskršnje praznike svim građanima Subotice.
Srićan Uskrs! Христос васкрсе! Sretan Uskrs!

Izvor: Savez bačkih Bunjevaca (SBB)
Otvaranje kancelarije Saveza bačkih Bunjevaca u Novom Sadu Otvaranje kancelarije Saveza bačkih Bunjevaca u Novom Sadu Otvaranje kancelarije Saveza bačkih Bunjevaca u Novom Sadu Otvaranje kancelarije Saveza bačkih Bunjevaca u Novom Sadu Otvaranje kancelarije Saveza bačkih Bunjevaca u Novom Sadu Otvaranje kancelarije Saveza bačkih Bunjevaca u Novom Sadu Otvaranje kancelarije Saveza bačkih Bunjevaca u Novom Sadu Otvaranje kancelarije Saveza bačkih Bunjevaca u Novom Sadu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 5 dana
Komentara: 24
Pregleda: 7115
Povezane teme

bunjevci

mirko bajić

savez bačkih bunjevaca

sbb

etela jerinkić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.