Komentara: 0
Pregleda: 2069

Savetovanje za računovođe

18.01.2011. u 15:55h
Izvor: RTV Yueco
Savetovanje za računovođe

U preduzećima počinju pripreme za izradu završnih računa za 2010. godinu. Informativno poslovni centar “Žuta knjiga” i Regionalna privredna komora Subotica za predstavnike privrednih društava i budžetskih korisnika su organizovali besplatno dvodnevno savetovanje na temu primene propisa iz oblasti finansijskog poslovanja kod izrade godišnjih izveštaja za 2010. godinu. Subotica je prvi od šest gradova u Srbiji u kojima će biti održana savetovanja u organizaciji konsultantsko – izdavačke kuće IPC – Žuta knjiga.

Juče predstavnici privrednih društava, a danas predstavnici budžetskih korisnika, okupili su se u zgradi Nove opštine na besplatnom savetovanju posvećenom izradi završnih računa za prošlu godinu. Na jednom mestu našli su se oni koji se bave računovodstvom ili su rukovodioci budžetskih korisnika kako bi čuli o kojim novinama moraju voditi računa prilikom sastavljanja godišnjih finansijskih izveštaja za 2010. godinu za privredu, zatim koje su to novine u poreskim propisima i preporuke za sastavljanje poreskog bilansa za 2010. godinu.

Zakon o budžetu Republike Srbije za 2011. i povraćaj neutrošenih sredstava iz 2010. u budžet lokalnih vlasti predstavljen je danas predstavnicima budžetskih korisnika. Takođe je iznet i set preporuka za izradu završnog računa za prošlu godinu. Pored toga predstavljene su i novine u zakonu o budžetskom sistemu, kao i izmene u Zakonu o državnim službenicima i nameštenicima.

Nakon savetovanja u Subotici, za predstavnike privrednih društava i budžetskih korisnika savetovanja će biti održana i u Novom Sadu, Beogradu, Valjevu, Vrnjačkoj Banji i Nišu. Savetovanje zajednički organizuju informativno poslovni centar “Žuta knjiga” i Regionalna privredna komora Subotica.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2069
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.