Komentara: 1
Pregleda: 2530

Savetovanje o oporezivanju poljoprivrednih gazdinstava

20.12.2013. u 16:33h
Izvor: RTV City
Kako bi razjasnili nedoumice u vezi sa oporezivanjem registrovanih poljoprivrednih gazdinstava u 2014. godini, , Udruženje poljoprivrednika je organizovalo savetovanje kome su prisustvovali predstavnici Poreske uprave iz Novog Sada, lokalne samouprave i Službe lokalne poreske administracije.
Savetovanje o oporezivanju poljoprivrednih gazdinstava

Predstavnici Poreske uprave su pojasnili odredbe Zakona o porezu na dohodak građana, a koje se odnose na oporezivanje obveznika koji ostvaruju prihode obavljanjem delatnosti poljoprivrede i šumarstva, kao i na obaveze vođenja poslovnih knjiga.

Fizičko lice koje ostvaruje prihode na ovaj način,kao I od poljoprivrednih I šumskih proizvoda, pa I registrovano poljoprivredno gazdinstvo koje nema status preduzetnika, nije u obavezi da vodi poslovne knjige i nije dužno da plaća porez na dohodak građana, ali ima obavezu plaćanja doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje , kao I obavezno zdravstveno  osiguranje.

Obavezu vođenja poslovnih knjiga imaju samo fizička lica sa statusom preduzetnika I to: obveznici poreza na dodatu vrednost po sili zakona I nosioci registrovanih poljoprivrednih gazdinstava koji su se samostalno opredelili za svojstvo preduzetnika podnošenjem poreske prijave nadležnom poreskog organu.

Više detalja, kao i Obaveštenje u vezi oporezivanja registrovanih poljoprivrednih gazdinstava u 2014. godini može se pronaći na sajtu poreskauprava.org.rs  u rubrici Biro za informisanje.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 10 godina i 3 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 2530
Povezane teme

udruženje poljoprivrednika

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.