Komentara: 0
Pregleda: 1508

Sastanak vojvođanskih ekonomskih škola

09.02.2013. u 00:14h
Izvor: RTV Yueco
Srednja ekonomska škola „Bosa Milićević“ bila je domaćin regionalnog sastanka škola koje obrazuju turističke tehničare. Sastanku je prisustvovalo 17 škola iz Vojvodine, a osim ustanova koje imaju obrazovni profil turističkog tehničara, na sastanak su pozvani i predstavnici škola koji planiraju u skorijoj budućnosti da uvedu ovaj obrazovni profil.
Sastanak vojvođanskih ekonomskih škola

Cilj sastanka bio je da se škole upoznaju sa trenutnim stanjem profila turističkog tehničara, da razmene programe i planove, iskustva, te da prevaziđu aktuelnu problematiku putem povezivanja i direktne razmene iskustava.

U okviru Zajednice ekonomskih škola Srbije postoji 4 regiona. Na sastanku u srednjoj ekonomskoj školi „Bosa Milićević“ okupili su se predstavnici škola iz regiona Vojvodine. Osim škola koje u svom obrazovnom planu i programu imaju zanimanje turističkog tehničara, sastanku su prisustvovali i predstavnici škola koje planiraju u skorijoj budućnosti da ovaj obrazovni profil uvedu.

Skupu su prisustvovali nastavnici stručnih predmeta i direktori škola čiji je cilj bio upoznavanje sa trenutnim stanjem u planu i progamu po kojem se obrazuje profil turističkog tehničara, zatim razmena iskustava, kao razmena iskustva u obalsti saradnje sa socijalnim partnerima, u oblasti sprovođenja blok nastave, saradnje sa hotelima, turističkim organizacijama.

Današnji jednodnevni skup je prvi ovakav sastanak na temu turizma. Prošle godine je na nivou regiona održano tri sastanka – dva su bila posvećena oglednim profilima, a treći konobarima, kuvarima i poslastičarima.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1508
Povezane teme

ekonomska srednja škola

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.