Komentara: 4
Pregleda: 1981

Sastanak na temu integrisanog razvoja pograničnih područja

12.03.2013. u 13:09h
Na inicijativu Marte Dobo, člana gradskog veća za međunarodnu i regionalnu saradnju Grada Subotica, 11. marta 2013. godine, održan je u Subotici, radni sastanak na temu integrisanog razvoja pograničnog područja.
Sastanak na temu integrisanog razvoja pograničnih područja

Učesnici su razmatrali mogućnosti unapređenja saradnje kroz realizaciju zajedničkih projekata sa ciljem sveobuhvatnog  privrednog i društvenog razvoja.

Sastanku sa ciljem razmene mišljenja, prisustvovali su visoki predstavnici lokalnih samouprava Morahaloma, Tompe, Kiškunhalaša i Ašothaloma iz Mađarske, dok su iz pograničnog područja Srbije, tačnije severne Bačke, učestvovali predstavnici Bačke Topole, Kanjiže i Grada Subotice.

Konstatovano je da pogranična regija nudi brojne mogućnosti za saradnju na polju unapređenja: konkurentnosti privrede, zaštite životne sredine, upotrebe obnovljivih izvora energije, turističke ponude, infrastrukturnog opremanja, preduzetništva zasnovanog na tradiciji kao i na uspostavljanju sistema zaštite od elementarnih nepogoda.

Učesnici su se usaglasili da je potrebno definisati projektne ideje koje će omogućiti objedinjeni razvoj regije odnosno područja sa obe strane granice uz unapređenje saradnje na svim poljima. Ovaj proces treba da omogući konkretizacija budućih projekata.

Početkom maja meseca planiran je nastavak razgovora sa ciljem razmene ideja, mišljenja i iskustava.

Postavljeno pre 11 godina i 1 mesec
Komentara: 4
Pregleda: 1981
Povezane teme

marta dobo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.