Komentara: 1
Pregleda: 7813
Foto

Sastanak hirurške sekcije SLD na Paliću

24.04.2015. u 19:48h
Izvor: RTV Yueco
U Eko centru na Paliću održan je sastanak hirurške sekcije Srpskog lekarskog društva, na kome je prisustvalo oko 200 hirurga iz cele zemlje. Među predavačima našli su se eminentni stručnjaci, koji su govorili o  vaskularnoj hirurgiji, hirurgiji debelog creva, kao i žučnih puteva. Organizatori sastanka su Opšta bolnica Subotica i Srpsko lekarsko društvo.
Sastanak hirurške sekcije SLD na Paliću

U organizaciji Opšte bolnice Subotica i Srpskog lekarskog društva, održan je stručni skup, kako bi se ukazalo na najnovije tendencije u gotovo svim oblastima hirurgije.

Stručni skup je zvanično otvorio gradonačelnik Subotice, Jene Maglai, koji je učesnicima iz svih delova naše zemlje poželo dobrodošlicu i puno uspeha u stručnom radu.

Među predavačima, bio je i akademik prof. dr Zoran Krivokapić, koji je gotovo 20 godina saradnik Opšte bolnice. Prof. Krivokapić  je govorio o personalizaciji tretmana karcionoma rektuma, koja će posle nekoliko pilot projekata, početi da se sprovodi i u našoj zemlji.

Sastanak hirurške sekcije SLD na Paliću

Na skupu se govorilo i o istorijatu vaskularne hirurgije u Opštoj bolnici, kao i o novinama iz oblasti hirurgije debelog creva i žučnih puteva. Na Odeljenju hirurgije Opšte bolnice godišnje se izvrši oko 3000 hirurških intervencija, pored onih koje se izvrše u okviru hirurških grana kao što su ginekologija ili ortopedije.

Izvor: RTV Yueco
Redovni sastanak hirurške sekcije Srpskog lekarskog društva Redovni sastanak hirurške sekcije Srpskog lekarskog društva Redovni sastanak hirurške sekcije Srpskog lekarskog društva Redovni sastanak hirurške sekcije Srpskog lekarskog društva Redovni sastanak hirurške sekcije Srpskog lekarskog društva Redovni sastanak hirurške sekcije Srpskog lekarskog društva Redovni sastanak hirurške sekcije Srpskog lekarskog društva Redovni sastanak hirurške sekcije Srpskog lekarskog društva
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 1 dan
Komentara: 1
Pregleda: 7813
Povezane teme

Goran Bićanin

jene maglai

opšta bolnica

eko centar

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.