• Pregleda: 6877

Sastanak hirurške sekcije SLD na Paliću

U Eko centru na Paliću održan je sastanak hirurške sekcije Srpskog lekarskog društva, na kome je prisustvalo oko 200 hirurga iz cele zemlje. Među predavačima našli su se eminentni stručnjaci, koji su govorili o  vaskularnoj hirurgiji, hirurgiji debelog creva, kao i žučnih puteva. Organizatori sastanka su Opšta bolnica Subotica i Srpsko lekarsko društvo.
Sastanak hirurške sekcije SLD na Paliću

U organizaciji Opšte bolnice Subotica i Srpskog lekarskog društva, održan je stručni skup, kako bi se ukazalo na najnovije tendencije u gotovo svim oblastima hirurgije.

Stručni skup je zvanično otvorio gradonačelnik Subotice, Jene Maglai, koji je učesnicima iz svih delova naše zemlje poželo dobrodošlicu i puno uspeha u stručnom radu.

Među predavačima, bio je i akademik prof. dr Zoran Krivokapić, koji je gotovo 20 godina saradnik Opšte bolnice. Prof. Krivokapić  je govorio o personalizaciji tretmana karcionoma rektuma, koja će posle nekoliko pilot projekata, početi da se sprovodi i u našoj zemlji.

Na skupu se govorilo i o istorijatu vaskularne hirurgije u Opštoj bolnici, kao i o novinama iz oblasti hirurgije debelog creva i žučnih puteva. Na Odeljenju hirurgije Opšte bolnice godišnje se izvrši oko 3000 hirurških intervencija, pored onih koje se izvrše u okviru hirurških grana kao što su ginekologija ili ortopedije.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Ivana Radinović

povezane teme

1
Uvek u pravu Odgovori
Ne zna se da li je po čoveka gore kad ga operišu ovi ili oni iz Poreske uprave ili komunalnih i javnih preduzeća.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.