• Pregleda: 3382

Saradnja subotičke Hemijske škole i slovenačkih škola

Direktor i profesori Gimnazije i srednje hemijske škole iz mesta Ruše u Sloveniji posetili su subotičku Hemijsko-tehnološku škole, kako bi dogovorili saradnju i razmenu učenika. Na sastanku je dogovoreno da đaci iz Subotice u septembru otputuje kod svojih vršnjaka u Sloveniju.
Foto: TV Subotica
Saradnja subotičke Hemijske škole i slovenačkih škola

Dogovoreno je da već početkom  školske godine petnaestoro đaka iz Subotice pet dana boravi kod svojih vršnjaka u Rušama, gradiću u blizini Maribora, kako bi se družili, ali i razmenili iskustva. Takođe, uzvratna poseta đaka iz Slovenije planirana je na proleće.

- Hemijsko-tehnološka škola ima dosta podudarnosti sa našom školom, laboratorije su lepo opremljene, ne zaostaje za školama u Sloveniji. Vidim da se stručnjaci i profesori dve škole slažu, što će sigurno dati rezultate. Najvažnije je da se deca upoznaju i da produžimo saradnju koju smo pre više od nekoliko decenija imali sa Srbijom - kaže Marjan Kuković, direktor Gimnazije, hemijske i farmaceutske škole iz Ruša.

Saradnja dve škole je počela u aprilu, kada su predstavnici Hemijsko-tehnološke škole boravili u Sloveniji.

- Utisci koje smo stekli u Rušama su impresivni, škola radi na zavidnom nivou, postiže odlične rezultate u nastavnim planovima i programima, kao i na takmičenjima. Potrudili smo se da na najbolji način iskoristimo posetu njihovoj školi. Tada je bilo njihovo republičko takmičenje iz hemije, tada smo puno naučili, a neka iskustva ćemo moći da primenimo. Druženje đaka je primarni cilj, ali ćemo se potruditi da naša saradnja obuhvati i neke projekte, jer smo u područjima rada kompatibilni-kaže direktor Hemijsko-tehnološke škole, Nikola Matković, koji je izrazio uverenje da će saradnja dve škole postati tradicionalna.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.