Komentara: 0
Pregleda: 3523
Foto

Saradnja Pravnog fakulteta i Višeg suda u Subotici

26.03.2016. u 16:42h
Izvor: TV Subotica
Saradnja Pravnog fakulteta i Višeg suda u Subotici

Visokoškolska jedinica Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Subotici, nastavlja sa stvaranjem sjajnih uslova za obrazovanje svojih studenata. Sve je šira lepeza institucija, ustanova,  organizacija i kompanija u gradu, sa kojima je Pravni fakultet uspostavio dobre odnose, potpisao ugovore ili sporazume o saradnji u narednom periodu. Tako od prošle godine studenti ove obrazovne ustanove ostvaruju stručnu praksu u Osnovnom sudu u Subotici.

Iskustva su, prema rečima prof. dr Marka Carića, dekana Fakulteta, izuzetno pozitivna, jer je sporazum omogućio studentima da na jednom mestu sučele stečeno znanje i njegovu praktičnu primenu, što je od velikog značaja za pripremu za budući poziv, za diplomirane pravnike.

Vođeni iskustvom sa Osnovnim sudom, i činjenicom da se broj studenata na subotičkom odeljenju Pravnog fakulteta neprestano povećava, pre dva dana je potpisan sporazum i sa Višim sudom u Subotici. Tako će u narednim godinama studenti imati mogućnost obavljanja stručne prakse u oba suda, a Fakultet je još jednom dobio potvrdu da je pouzdan partner lokalnoj samoupravi i brojnim ustanovama i institucijama u oblasti prava.

Saradnja Pravnog fakulteta i Višeg suda u Subotici

Fernc Molnar, predsednik Višeg suda u Subotici, izrazio je zadovoljstvo uspostavljenom saradnjom,  posebno naglasivši to što će budući mladi pravnici sada imati mogućnost da za vreme studiranja steknu uvid u praktične uslove rada, način funkcionisanja i sistem rada suda, da se upoznaju sa procesima i problemima u sudskoj praksi, sa prednostima i teškoćama posla pravnika. Na taj način će biti mnogo bolje pripremljeni za sudijski i advokatski poziv, kojim će se neki od studenata u budućnosti baviti. S druge strane, i sud će imati uvid u buduće pravnike iz Subotice i među njima lakše može prepoznati kavalitet za buduće potrebe angažmana u sudu.

Izvor: TV Subotica
Sporazum o saradnji između Višeg suda u Subotici i Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe Sporazum o saradnji između Višeg suda u Subotici i Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe Sporazum o saradnji između Višeg suda u Subotici i Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe Sporazum o saradnji između Višeg suda u Subotici i Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe Sporazum o saradnji između Višeg suda u Subotici i Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe Sporazum o saradnji između Višeg suda u Subotici i Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe Sporazum o saradnji između Višeg suda u Subotici i Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe Sporazum o saradnji između Višeg suda u Subotici i Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 2 dana
Komentara: 0
Pregleda: 3523

Povezana vest

Povezane teme

Viši Sud Subotica

visoko obrazovanje

pravni fakultet

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.