Komentara: 0
Pregleda: 1562

Saradnja između Subotice i Kragujevca

21.05.2010. u 21:13h
Izvor: RTV Yueco
Saradnja između Subotice i Kragujevca

Danas je uz podršku OEBS-a uspostavljena saradnja Kragujevca i Subotice u oblasti zaštite i unapređenja životne sredine. Cilj je uspostavljanje bolje saradnje između građana i lokalne samouprave formiranjem tzv. Arhus centra koji je nedavno osnovan i u Kragujevcu.

Arhuska konvencija se odnosi na dostupnost informacija, učešće javnosti u donošenju odluka i na pravu na pravnu zaštitu u pitanjima životne sredine.Konvencija ima za cilj slobodan pristup informacijama o životnoj sredini i podsticanje učešća javnosti u procesu i iniciranju odluka o životnoj sredini.

Subotica i Kragujevac imaju dosta sličnih ekoloških problema.Građani bi trebalo da postanu svesni da imaju pravo da znaju kakvu vodu piju, vazduh udišu i hranu jedu. Sve te informacije su od javnog značaja i treba uvek da budu dostupni javnosti.

Snježana Mitrović ispred Info eko centra i Udruženje TERRA'S istakla je da u poslednje vreme se građani javljaju info centru da prijave probleme, ali i da pitaju kome da se obrate za rešavanje istih.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1562
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.