Komentara: 3
Pregleda: 5374

Saradnja između Pravnog fakulteta i srednjih škola

28.01.2016. u 00:00h
Izvor: TV Subotica
Na Visokoškolskoj jedinici Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe danas je potpisan sporazum o poslovno tehničkoj saradnji između ove visokoobrazovne ustanove i pet subotičkih srednjih škola.
Saradnja između Pravnog fakulteta i srednjih škola

Sporazum je potpisan sa Ekonomskom školom „Bosa Milićević“, Tehničkom školom „Ivan Sarić“, Politehničkom i Hemijsko-tehnološkom školom i Gimnazijom „Svetozar Marković“. Kako je istakao dekan Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe, prof. dr Marko Carić, saradnja sa srednjim školama  je od izuzetnog značaja za visokoškolske obrazovne ustanove.

- “Smatram da je neophodna stalna i  puna korespodencija između srednjoškolskog i visokoškolskog obrazovanja u smislu međusobne pomoći i upoznavanja đaka sa mogućnostima studiranja na našem fakultetu. Takođe, želimo da organizujemo i razne manifestacije gde će se razviti i takmičarski duh srednjoškolaca ali i omogućiti druženje  i oslobađanje od nekih barijera, da budemo pravi srednjoškolsko-visokoškolski tim.“ - izjavio je prof. dr Marko Carić, dekan Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe.

Direktor Ekonomske škole Imre Zombori smatra da je saradnja sa Pravnim fakultetom praktična, korisna i dobra ne samo za učenike i nego i za obrazovne ustanove koje u njoj učestvuju ali i za lokalnu zajednicu.

- “U naše područje rada spadaju ekonomija, pravo i administracija, tako da smo mi i na srednjoškolskom nivou vezani za to i mislimo da radimo na tom profilu i smatramo da je dobro da za to imamo stručnu pomoć u Subotici i da učenici koji bi završavali taj profil mogu da nastave u tom pravcu.“ - rekao je Zombori

Prema rečima direktora Politehničke škole, Ise Planića, brojne su mogućnosti saradnje.

“ Trebalo bi u narednom periodu predstavnici Pravnog fakulteta da posete srednje škole i da sa svakom pojedinačno  iznađu mogućnosti saradnje. Kako u okviru predmeta koji se izučavaju u srednjim školama kao što su Ustav i prava građana,  preko Građanskog vaspitanja do funkcionisanja đačkih parlamenata, mogućnosti saradnje između Pravnog fakulteta i učenika i institucija kao što su škole su brojne.“ - zaključio je direktor Politehničke škole

Sporazum koji je danas potpisan predviđa organizovanje tribina, kurseva, takmičenja, sportskih događaja, uzajamne posete, sve što može da doprinese da se mladi ljudi na najbolji način informišu, razvijaju i donose prave odluke.

Izvor: TV Subotica
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine 3 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 5374
Povezane teme
iso planić srednje škole visoko obrazovanje obrazovanje subotica subotica obrazovanje pravni fakultet
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.