Komentara: 0
Pregleda: 2159

Saopštenje SUBNOR-a

08.09.2011. u 15:37h
Izvor: RTV Yueco
Saopštenje SUBNOR-a

Gradski odbor SUBNOR–a najoštrije osuđuje pokušaj rehabilitacije fašističkih okupacionih sila i njihovih saradnika koji su tokom II svetskog rata počinili najveće zločine u istoriji čovečanstva.

U saopštenju ovog udruženja naveden je najnoviji primer negiranja okupacije naše zemlje koje je učinilo predsedništvo SVM–a u zaključcima upućenim Vladi, a povodom Predloga Nacrta zakona o vraćanju oduzete imovine. SUBNOR kritikuje što se u pismu SVM-a sintagma <okupacione snage> navodi sa predznakom >takozvane> i podseća da je Horti Mikloš zajedno sa Hitlerovim generalštabom u martu 1941. godine napravio raspored madjarskih okupacionih jedinica za upad u Jugoslaviju da bi u aprilu iste godine bilo ubijeno 8500 Bačvana.

Terminološkim akrobacijama se ne mogu ublažiti stravični zločini koji su od strane fašističkih okupatora počinjeni, navodi se izmedju ostalog u saoštenju SUBNOR-a.

 

 

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2159
Povezane teme

subnor subotica

restitucija

zakon o restituciji

povrat oduzete imovine

povrat imovine u subotici

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.