Komentara: 5
Pregleda: 2445

Saopštenje SBB-a

16.04.2012. u 16:13h
Izvor: RTV Yueco
Objavljeno je da je predsednica udruženja penzionera podržala listu Demokratske stranke, a kao motiv navela je njihovu zaslugu za besplatan prevoz starijih od 65 godina. Savez Bačkih Bunjevaca ukazuje da je na ovaj način u stvari podržala diskriminatorski odnos upravo prema delu onih naših gsugrađana koje navodno predstavlja.
Saopštenje SBB-a

Naime, po odluci Skupštine, a na predlog demokratske stranke, pravo na besplatan prevoz imaju samo stanovnici gradskog područja, dok to pravo nemaju građani koji žive u naseljima na području grada Subotice, a poznato je da jedna trećina građana, a to znači i najmanje toliko penzionera, živi u prigradskim naseljima.

Savez bačkih Bunjevaca pokrenuo je postupak pred Republičkim zaštitnikom prava na ravnopravnost i obavešteni smo da je postupak u toku, da se pravo na besplatan prevoz omogući svim građanima koji su stariji od 65 godina bez obzira da li žive u gradu ili na selu. Kada budemo u Skupštini grada tražićemo da se besplatan prevoz obezbedi za sve penzionere i za sve učenike koji putuju do škole, kako u gradskom tako i u prigradskom saobraćaju. Ako može u Inđiji, zašto ne može u Subotici?

Potrebna sredstva obezbedićemo tako što ćemo smanjiti broj nepotrebnih političkih kadrova zaposlenih u Javnim komunalnim preduzećima po partijskoj direktivi, navodi se u saopštenju Saveza bačkih Bunjevaca.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 1 nedelju
Komentara: 5
Pregleda: 2445
Povezane teme

savez bačkih bunjevaca

sbb

izbori subotica 2012

izbori 2012

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.