Komentara: 72
Pregleda: 7741

Saopštenje Saveza bačkih Bunjevaca

12.07.2013. u 15:50h
Izvor: Savez bačkih Bunjevaca (SBB)
Saopštenje Saveza bačkih Bunjevaca prenosimo u celosti.
Saopštenje Saveza bačkih Bunjevaca

Poslednja dešavanja i promene koje su se dogodile na političkoj sceni grada ne doprinose stvaranju političke stabilnosti, kako se to proklamuje od strane pojedinih političkih činilaca u gradu, nego naprotiv ukazuju na velike turbulencije  i nastavak agonije u pogledu realizacije ključnih ciljeva koje je sadašnja skupštinska većina postavila. Neophodno je što pre utvrditi jasne pravce daljeg političkog delovanja stranaka koje čine vlast u Subotici.

Proklamovanje tri cilja, a bez realne podloge da se ti ciljevi mogu realizovati, je čist populizam. Naravno da je svakom stalo da se završi pozorište, da se izgradi Y krak i da se razvija turizam na Paliću, ali jednako je važan i razvoj infrastrukture, ravnomerni razvoj gradskih i prigradskih naselja, stvaranje osnova za bolji život građana. Da bi se to realizovalo, mora se izvršiti decentralizacija vlasti u gradu.

Savez Bačkih Bunjevaca će se stoga zalagati da se prvo definiše okvir organizavanja grada po sistemu gradskih opština, i da se  time stvore uslovi za realizaciju ostalih ciljeva lokalne vlasti u Subotici.

Izvor: Savez bačkih Bunjevaca (SBB)
Postavljeno pre 10 godina i 9 meseci
Komentara: 72
Pregleda: 7741
Povezane teme

savez bačkih bunjevaca

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.