Komentara: 0
Pregleda: 3058

Saopštenje Policijske Uprave u Subotici

10.12.2008. u 02:12h
<p>Subotička Policijska uprava upozorila je građane, a posebno roditelje maloletne dece da ne kupuju petarde i pirotehnička sredstva. U saop&scaron;tenju se navodi da se na trži&scaron;tu mogu naći neispitana i nepouzdana pirotehnička sredstva, koja prodaju neovla&scaron;ćena lica.</p>
Saopštenje Policijske Uprave u Subotici

Reč je o pirotehničkim sredstvima nepoznatog porekla i neutvrdjenog kvaliteta koje predstavljaju opasnost za korisnike. U saopštenju se navodi da se pojedina sredstva mogu prodavati na vašarima, kao i licima mladjim od 18 godina, ali se i upozorava da njihova upotreba može biti opasna. Policijska uprava će protiv ilegalnih prodavaca, kao i onih koji nepropisno upotrebljavaju pirotehnička sredstva prokretati postupke u skladu sa zakonom.
*
Policijska uprava je saopštila da su se protekle nedelje dogodile 33 saobraćajne nezgode, od čega je u 7 bilo povredjenih lica. Dve osobe su teško povredjene, a osmoro ih je lakše. Tokom sveobuhvatne pojačane kontrole učesnika u saobraćaju podneta su 22 zahteva za pokretanje prekršajnih postupaka, a naplaćene su 53 mandatne kazne. Sankcionisano je 6 prekršaja zbog tehničke neispravnosti vozila, 35 zbog nekorišćenja pojasa, a iz saobraćaja je isključeno 6 vozača i 5 automobila.
*
Zbog krivičnog dela teške kradje subotička policija je pritvorila Milenka V. Iz Novoga Sada. On se sumnjiči da je pokušao da obije zlataru Kujo dizajn, ali ga je posle dojave gradjana policija privela na licu mesta. Policija je pritvorila i Vladimira K. iz Subotice zbog sumnje na razbojništvo. On je u petak sa još uvek neidentifikovanim partnerom, fizički napao S.I. i oduzeo mu torbu sa dnevnim pazarom njegove menjačnice i mobilni telefon. Zbog sumnje na razbojništvo i razbojništvo policija je pritvorila i Novaka S. I Nadeta A.R. Oni se sumnjiče da su u proteklih mesec dana izvršili više razbojništava oduzimajući od radnika u prodavnicama novac i mobilne telefone. Svi osumnjičeni saslušani su u prisustvu advokata, a uz odgovarajuće krivične prijave biće sprovedeni istražnim sudijama nadležnih sudova.

Postavljeno pre 15 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 3058
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.