Komentara: 8
Pregleda: 1922

Saopštenje Nacionalnog saveta bunjevačke nacionalne manjine

22.01.2013. u 16:05h
Saopštenje Nacionalnog saveta bunjevačke nacionalne manjine

Saopštenje Nacionalnog saveta bunjevačke nacionalne manjine:

Na sednici Nacionalnog saveta bunjevačke nacionalne manjine koja je održana 5. januara 2013. godine razrešen je funkcije predsednika Branko Pokornić odlukom 12 članova Saveta, od ukupnog broja 23, dakle legitimnom većinom.

Razrešeni predsednik Branko Pokornić sazvao je sednicu Saveta 19. januara 2013. godine i doživeo neuspeh ispoljene samovoljnosti, jer se odazvalo 5 članova Saveta, tako da je zbog nedostatka kvoruma sednica završena pre nego što je i počela.

Koncept nepoštovanja osnovih moralnih normi, nipodoštavanje izgovorene reči, datog obećanja, neuvažavanje pisanog sporazuma i stiska ruku ko verifikacije dogovorenog, karakteristike su ponašanja Branka Pokornića, koji je doživeo totalni neuspeh koji nije postupio na častan način kao što je uradio Blaško Gabrić prvi predsednik u ovom mandatu.

Zbog opstruisanja rada najznačajnije institucije bunjevačke zajednice, bivši predsednik Saveta i njegov inspirator Mirko Bajić, ugrožavaju realizaciju strateških zadataka koji su u unteresu Bunjevaca.

Aktivnost protiv nacionalnih interesa, posebno od strane onih koji su za to zaduženi kao izabrani predstavnici svog naroda, pogubna je i nedopustiva zbog čega će uzročnici ovog stanja u Savetu naneti negativne posledice trajnog karaktera.

Lični interesi, koji nisu verifikovani osnovnim postulatima demokratskog odlučivanja, a to je odluka većine, unose konfuziju među pripadnike nacionalne manjine Bunjevaca.

Opterećen pogrešnim poimanjima stvarnosti, zaglibljen prevelikim ambicijama, u političkom dualizmu, Branko Pokornić je izgubio osećaj za realnost i upao u procep koji su stvorili oni čiji političke interese mora da zastupa i onoga koji ga koristi za ispoljavanje svojih ličnih frustracija prema svima koji ne misle kao on.

Rukovodeći se opšte prihvaćenim vrednostima demokratskog odlučivanja, a to je odluka većine, nas 13 članova Nacionalnog saveta Bunjevačke nacionalne manjine, još smo odlučniji da realizujemo naše odluke u interesu Bunjevaca, čije smo poverenje dobili i koji zaslužuju boljitak u svim sverama društvenog života.

Za većinu članova Nacionalnog saveta
Blaško Gabrić

Postavljeno pre 11 godina i 2 meseca
Komentara: 8
Pregleda: 1922
Povezane teme

nacionalni savet bunjevaca

bunjevački nacionalni savet

nacionalni savet bunjevačke nacionalne manjine

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.