Komentara: 4
Pregleda: 2657

Saopštenje Lige socijaldemokrata Vojvodine

09.11.2011. u 14:43h
Izvor: RTV Yueco
Saopštenje Lige socijaldemokrata Vojvodine

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Subotica pozdravlja predlog lokalnog DS-a da se iz budžeta grada dotira deo od 35% naknade za zaposlene žene koje se nalaze na održavanju trudnoće, a koje su od 2005. godine bile u situaciji da zbog manjka sredstava u državnoj kasi primaju samo 65% od svoje zarade.

I to, tim pre što se radi o inicijativi koju je početkom ove godine u svim vojvođanskim opštinama i gradovima, pa tako i u Subotici, pokrenula Liga socijaldemokrata Vojvodine. Takođe, prihvatanje ove inicijative LSV-a bio je i jedan od prvih uslova za uspostavljanje koalicione saradnje s DS-om na nivou mesnih zajednica.

A na poziv g. Nenada Ivaniševića upućen drugim strankama da pokrenu nove inicijative, Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Subotica podseća na svoj stari predlog da se 5% gradskog budžeta odvoji za mesne zajednice, koje bi na taj način bile u prilici da samostalno zadovolje bar deo svojih potreba.

U LSV-u smatraju da ova inicijativa ima realne osnove i da će biti ugrađena u gradski proračun za 2012. godinu.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 5 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 2657
Povezane teme

LSV

liga socijaldemokrata vojvodine

puna plata za trudnice

naknada za trudnice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.