Komentara: 4
Pregleda: 3109

Saopštenje Gr.O. LDP-a

11.04.2012. u 16:46h
U predizborno vreme svi obećavaju, da li išta ispune ili se pouzdaju u kratko pamćenje glasača, koji brzo zaborave nerad u poslednje četiri godine, pa mažu oči masovnim ozelenavanjem, asfaltiranjem ulica, besplatnim aerobikom, zdravstvenim pregledima u mesnim zajednicama, delenjem čokoladnih jaja deci, ljubljenjem prasadi, teladi i junadi.
Saopštenje Gr.O. LDP-a

Nedopustivo je kampanju finansirati gradskim novcem. Isto tako nedopustivo je lagati građane, svaki put iznova. Ne mislim ovaj put samo na vladajuću koaliciju, mislim da političari i vlast u Subotici, nas svoje sugrađane lažu već 20 godina.
Šta je sa regionalnom deponijom, čiji je projekat sa studijom opravdanosti predstavljen još u maju 2010. godine, dok se sa istim trebalo, prema najavama početi sredinom 2011. godine. Samo izrada ovog projekta, građane je koštala 3 miliona dinara.
U predizborno vreme svi obećavaju Palić kao nosilac turizma u Vojvodini – nikad ostvarenim Masterplanom banje Palić, završetak izgradnje obilaznice oko Subotice, popularnog Y kraka, uklanjanje divljih deponija, preko potrebnu sanaciju jezera Palić. Sve ovo predstavljeno nam je 2008. godine u 48 tačaka, od strane vladajuće koalicije.
Druga najača subotička stranka, predstavljajući svoj predizborni program 2008. godine obećala je Subotičanima pola milijarde eura investicija, što je Suboticu, po rečima lidera ove stranke trebalo da pretvori u grad bez nezaposlenih. U stvarnosti prodalo se što se u ovom gradu prodati moglo, grad je zadužen kreditima, a od ozbiljnih investicija i zapošljavanja nije bilo ništa. Nezaposlenost u Subotici dostigla je svoj istorijski maksimum. Od 2008. godine bez posla je ostalo preko 5.000 Subotičana.
Da ne spominjemo obećanja o izgradnji, ako je možemo tako nazvati, od novih pešačkih prelaza, biciklističkih staza, saobraćajne infrastrukture. Koliko je ostvareno?
Pozorište je srušeno 2007. godine. Završetak radova predviđen je za 2012. godinu. Da li iko od nas veruje da ćemo do kraja godine moći gledati predstavu u subotičkom pozorištu? Ili ćemo se ipak, po svemu sudeći još načekati? Zbog čega je lakše bilo ljudima pre 100 godina, bez struje i moderne mehanizacije sagraditi današnju gradsku kuću, ponos svakog od nas Subotičanina, nego u 21. veku sagraditi pozorište koje smo sami srušili?
Zbog čega mnogi od aktera, koji su rušili pozorište, sada pate od selektivnog pamćenja, pa se ne sećaju da su ikad lično videli projekat kojim se rušenje predviđa, a kamoli da su podizanjem ruke na Skupštini grada ovu odluku i podržali.
Ono što Vam ja, ispred koalicije PREOKRET obećavam je sledeće:
- Uvešćemo političku odgovornost i moral u politiku, rećićemo Vam ISTINU
- Ispitaćemo one što su se u prethodnom periodu ogrešili o moral i bili neodgovorni pred građanima. Onaj ko je kršio zakon, za to mora odgovarati.
- Svesni smo da će ISTINA biti kriterijum i kada posle 4 godine budete utvrđivali kako smo mi služili Vama
- Ako nam date svoje poverenje i svoj glas poverite PREOKRETU, ja Vam kao prva na listi za lokalni parlament obećavam da ću se prema Vama ponašati u skladu sa moralnom i političkom odgovornošću, koju ću dobiti Vašim poverenjem i biću spremna da za kršenje iste nakon 4 godine odgovorim ISTINOM, rekla je Josipa Ivanković, nosilac liste Preokret u Subotici na današnjoj konferenciji za štampu.

Postavljeno pre 12 godina i 1 nedelju
Komentara: 4
Pregleda: 3109
Povezane teme

LDP Subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.