Komentara: 8
Pregleda: 3562

Saopštenje GO LDP-a

19.01.2012. u 16:21h
Izvor: RTV Yueco
Saopštenje GO LDP-a

Gradski odbor LDP Subotica izražava ogorčenje povodom izjave Koordinatora Ujedinjenih regiona Srbije, bivše G 17+ Dragana Rokvića.

Udruženja građana i pravnih lica su posebna vrsta subjekata u pravnom poretku čija je svrha ostvarivanje ciljeva za koje njegovi članovi smatraju da imaju opšte društveni, odnosno javni značaj.

Jedno od udruženja je firma Ujedinjeni regioni Srbije, pokojna G 17+. Ova firma, međutim, predstavlja se kao mešavina udruženja i političke stranke, pri čemu srazmera ova dva elementa zavisi potreba te firme: kada je u pitanju finansiranje, onda je više udruženje; kada je u pitanju učešće na izborima i politička aktivnost prema građanima, onda jeviše politička stranka. Zgodan status, naročito u vezi finansiranja.

Koordinator ove firme, udruženja, stranke, šta-li-je-već za Suboticu, Dragan Rokvić, založio se za profesionalizaciju upravljanja javnim preduzećima. Jako je zabrinut zbog sadašnjeg stanja upravljanja i nije dobro što taj sistem stvara partokratiju.

Koordinatorova briga je Subotica. Da bi pokazao doslednost, nudi rešenje: da grad smeni kadrove koje je njegova firma, udruženje, stranka, šta-li-je-već isključila. Jer sada ne umeju da upravljaju javnim preduzećima čiji su direktori. I još da se umesto njih dovedu drugi, bilo koji, na osnovu javnih konkursa.

Interesantno da se koordinator setio samo isključenih članova. Jer, njegova firma, udruženje, stranka, šta-li-je-već na načelima klasičnog feudalizma kontroliše barem još nekoliko institucija u Subotici. Na primer, filijalu Nacionalne službu za zapošljavanje i Gradsku biblioteku. Ali, izgleda da se u tim firmama upravlja bez greške i da u njima nije potrebno vršiti profesionalizaciju.

Kao i povodom marketinške kampanje za regionalizaciju, ova firma, udruženje, stranka, šta-li-je-već predstavlja se kao da nije već 11 godina član svake Vlade. Koordinator za Suboticu obogatio je njihov repertoar bešćašća: inicijativa za poboljšanje stanja treba da se realizuje na isključenim članovima. Aktivni članovi su već profesionalci. Isključeni su amateri, od trenutka isključenja. A i svi van firme, udruženja, stranke, šta-li-je-već su amateri, samim tim što nisu članovi.

Licemerje kao jedini sadržaj izjave koordinatora za Suboticu najbolje dokazuje da Ujedinjeni regioni Srbije, nekadašnji G 17+ ima samo jedan cilj delovanja, i kao udruženje i kao politička stranka: deinstitucionalizaciju i uništenje bilo kakvog logičnog oblika upravljanja javnim interesom. U uslovima čistog voluntarizma njima je najbolje.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 3 meseca
Komentara: 8
Pregleda: 3562
Povezane teme

LDP Subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.