Komentara: 34
Pregleda: 5578

Saopštenje GO Demokratske stranke

12.10.2011. u 17:24h
Izvor: RTV City
Saopštenje GO Demokratske stranke

Povodom izjave Aleksandra Vučića, zamenika predsednika Srpske napredne stranke i dugogodišnjeg generalnog sekretara Srpske radikalne stranke da u Savezu vojvođanskih Mađara vidi najiskrenije partnere u budućnosti, saopštenjem za javnost oglasio se Gradski odbor Demokratske stranke, koje vam u celosti prenosimo:

Dirljive su reči Aleksandra Vučića a dirljive su i reči gospodina Ištvana Pastora iz 2008. godine, kada je rekao: „Što se tiče radikala, oni sad, u ovom momentu, imaju jednu unutrašnju potrebu da izbele devedesete godine, ali mađarska zajednica ne može zaboraviti ponudu Aleksandra Vučića od dva sendviča za one koji treba da putuju dalje i jednog sendviča za one koji treba da putuju samo do Mađarske“.

Zaboravnost gospodina Aleksandra Vučića, „izbeljenog radikala“, kako ga je nazvao gospodin Pastor, da nije komična, bila bi tragična. A šta reći za pamćenje gospodina Ištvana Pastora ?! Javnosti je sigurno poznat dogovor Aleksandra Vučića i Ištvana Pastora po kome će Mađarska napredna stranka, pardon, Savez vojvođanskih Mađara dobiti mesto Gradonačelnika Subotice samo ukoliko pomogne rušenju ove Vlade i formiranju nove, sa Aleksandrom Vučićem, „izbeljenim radikalom“ na čelu.

Dirljivo je i sa kolikom upornošću i istrajnošću gospodin Ištvan Pastor ispunjava naloge Aleksandra Vučića u nizu bezuspešnih pokušaja rušenja evropski orijentisane Vlade Srbije. Dirljivo je, ali i tragično, čak i pomisliti da će Aleksandar Vučić, Miloševićev ministar informisanja, upamćen po brutalnim smenama i otpuštanjima novinara i urednika medija na mađarskom jeziku, sarađivati sa gospodinom Pastorom. Ili će to, možda, biti dobitak za novinare koji „nisu na liniji“ jer će zahvalujući ovoj „prirodnoj“ saradnji sada lično od Ištvana pastora i gđe Ildike Lovaš dobiti po sendvič. Ili čak dva. Da odu što dalje. Dirljivo, ali tragično.

Dirljivo je i što će birač koji bude glasao za Aleksandra Vučića dobiti Ištvana Pastora, a onaj koji bude glasao za Ištvana Pastora – Aleksandra Vučića.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 12 godina i 5 meseci
Komentara: 34
Pregleda: 5578
Povezane teme

demokratska stranka Subotica

DS Subotica

ištvan pastor

savez vojvođanskih mađara

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.