Komentara: 1
Pregleda: 2443

Saopštenje G.O. Socijalističke partije Srbije

13.10.2011. u 00:00h
Izvor: RTV Yueco
Saopštenje G.O. Socijalističke partije Srbije

Povodom alarmantne situacije u privredi Subotice izazvanom neuspelom privatizacijom u većini preduzeća i posledica po grad i građane Subotice, GO SPS Subotice je formirao stručnu grupu koja je zajedno sa bivšim stručnim radnicima „Fidelinke“ analizirala situaciju u tom privrednom gigantu.

Na osnovu izvršenih analiza utvrđeno je da je momentu privatizacije, vrednost zaliha i naplativih potraživanja iznosila je, po proceni, oko 15 miliona eura. „Fidelinka“ je kupljena za mnogo manju sumu i pitanje da li je u potpunosti isplaćena. Svaku poslovnu godinu „Fidelinka“ je završavala sa prosečnom stopom dobiti većom od 3 miliona eura.

Preduzeća „Fidelinka“ je bilo relativno nezadužena firma, a danas je zadužena sa oko 50 miliona eura što za posledicu ima uništenje preduzeća, rasparčavanje imovine u delovima i što je najgore otpuštanje zaposlenih.

SPS postavlja pitanje da li je „Fidelinka“ opljačkana i da li je tu pljačku mogla da izvede samo jedna osoba. GO SPS Subotica, javnost Subotice, a pogotovo otpušteni radnici zaslužuju brze i efikasne odgovore, a pre svega konkretne aktivnosti na rasvetljavanju ove pljačke od nadležnih državnih organa, koje ova stranka poziva da stručno i hrabro, bez obzira na „moćnike iz senke“ rasvetle ovo klupko organizovanog kriminala.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 8 godina i 7 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2443
Povezane teme
fidelinka stečaj fidelinka subotica sps sps subotica
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.